Na Marcel Kittel werd de Nederlander Dylan Groenewegen tweede, de Noor Edvald Boasson Hagen moest vrede nemen met brons.

Voor Kittel is het al de vijfde zes in zes massasprints in deze Tour de France.

Mister 70 procent

Daarmee krikt de 29-jarige Duitse sprintsensatie zijn afwerkingspercentage op tot liefst 70 procent: 14 zeges in 20 sprinten waarin hij meedeed voor de zege - de rit naar Vittel, waar hij werd opgehouden door een valpartij - niet meegerekend. Het record van meeste sprintzeges in één Tour ligt op zeven en staat sinds 1930 op naam van Charles Pélissier.

Leider

Bovendien is Kittel door zijn nieuwe zege zo goed als zeker van de groene trui in de Tour.

De Brit Chris Froome blijft leider in het algemeen klassement, donderdag trekt het peloton de Pyreneeën in.

Na Marcel Kittel werd de Nederlander Dylan Groenewegen tweede, de Noor Edvald Boasson Hagen moest vrede nemen met brons. Voor Kittel is het al de vijfde zes in zes massasprints in deze Tour de France. Daarmee krikt de 29-jarige Duitse sprintsensatie zijn afwerkingspercentage op tot liefst 70 procent: 14 zeges in 20 sprinten waarin hij meedeed voor de zege - de rit naar Vittel, waar hij werd opgehouden door een valpartij - niet meegerekend. Het record van meeste sprintzeges in één Tour ligt op zeven en staat sinds 1930 op naam van Charles Pélissier.Bovendien is Kittel door zijn nieuwe zege zo goed als zeker van de groene trui in de Tour.De Brit Chris Froome blijft leider in het algemeen klassement, donderdag trekt het peloton de Pyreneeën in.