Marco Marcato wint Parijs-Tours

© Belga

De Italiaan sprintte na 235,5 kilometer sneller dan zijn medevluchters Laurens De Vreese en Niki Terpstra.

Marco Marcato (Vacansoleil-DCM) heeft Parijs-Tours gewonnen. De Italiaan sprintte na 235,5 kilometer sneller dan zijn medevluchters Laurens De Vreese en Niki Terpstra. Marcato volgt op de erelijst Greg Van Avermaet op. Een ontsnapping van elf renners reed een voorsprong van een viertal minuten bijeen. Daarbij onder meer de Deen Michael Morkov en de Franse Quick.Step-tandem Sylvain Chavanel en Jerome Pineau. Morkov opende de finale door er in de laatste 40km alleen vandoor te gaan, en werd met nog 18km te gaan opgeraapt door een zevental met daarbij Laurens De Vreese en de Nederlandse kampioen Niki Terpstra.

Na de Côte du Beau Soleil kwamen Terpstra en De Vreese samen met Marcato alleen op kop. Het trio ging vol door, terwijl in het peloton BMC het werk alleen moest opknappen en de achterstand opnieuw opliep tot een halve minuut. Onder impuls van Jens Keukeleire reed een groepje weg uit het peloton, topfavoriet John Degenkolb sloot wat later ook aan en probeerde nog tevergeefs alleen naar de kop van de koers te rijden.

De drie leiders waren echter net te ver en konden nog wat surplacen in de laatste kilometer, tot Terpstra als eerste aanzette. Marcato ging vlot over de Nederlander, De Vreese drong aan tot op de meet maar moest het toch afleggen tegen de Italiaan, die slim de nadar opzocht. Degenkolb werd op enkele meters vierde, met Van Avermaet (6e), Bjorn Leukemans (7e) en Jens Keukeleire (9e) stonden in totaal vier Belgen in de top tien. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content