Voor Cavendisch (Team Sky) is het al zijn tweede etappezege in deze Ronde van Frankrijk, na de tweede rit in Doornik.

Belgen vallen aan

De rit werd gekleurd door een ontsnapping van zestien renners, onder wie de Belgen Nick Nuyens, Kris Boeckmans en Jelle Vanendert. De kopgroep kreeg echter nooit echt veel voorsprong van het peloton en brokkelde dan ook af naarmate de streep dichterbij kwam. Het kwam tot een massaspurt, al werden de laatste vluchters pas in de slotmeters gevat. Cavendish reed zelf op indrukwekkende wijze het laatste gaatje met de vluchters dicht en liet zijn concurrenten ruim achter zich. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Slovaakse groenetruidrager Peter Sagan derde. De Brit Bradley Wiggins, die zijn gele trui behield, reed in de slotkilometer zelf nog op kop om het tot een massaspurt te laten komen.

Zaterdag werken de renners een individuele tijdrit over 53,5 km tussen Bonneval en Chartres af. De Tour eindigt zondag op de Champs Elysées in Parijs. (Belga/KVDA)

Voor Cavendisch (Team Sky) is het al zijn tweede etappezege in deze Ronde van Frankrijk, na de tweede rit in Doornik. Belgen vallen aan De rit werd gekleurd door een ontsnapping van zestien renners, onder wie de Belgen Nick Nuyens, Kris Boeckmans en Jelle Vanendert. De kopgroep kreeg echter nooit echt veel voorsprong van het peloton en brokkelde dan ook af naarmate de streep dichterbij kwam. Het kwam tot een massaspurt, al werden de laatste vluchters pas in de slotmeters gevat. Cavendish reed zelf op indrukwekkende wijze het laatste gaatje met de vluchters dicht en liet zijn concurrenten ruim achter zich. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Slovaakse groenetruidrager Peter Sagan derde. De Brit Bradley Wiggins, die zijn gele trui behield, reed in de slotkilometer zelf nog op kop om het tot een massaspurt te laten komen. Zaterdag werken de renners een individuele tijdrit over 53,5 km tussen Bonneval en Chartres af. De Tour eindigt zondag op de Champs Elysées in Parijs. (Belga/KVDA)