Voor de 30-jarige Mark Cavendish is het de eerste zege in deze Tour de France, de 26e in totaal. In de vorige sprints moest hij twee keer het onderspit delven voor André Greipel. De Duitse groenetruidrager werd dit keer tweede, voor Peter Sagan, John Degenkolb en Aleksander Kristoff.

In het algemeen klassement blijft Chris Froomeleider.

Derde

Met zijn 26e ritzege wipt 'Cav' over de Fransman André Leducq naar de derde plaats op de ranglijst aller tijden wat betreft het aantal overwinningen in 'La Grande Boucle'. Hij moet nu alleen nog recordhouder Eddy Merckx (34 zeges) en de Fransman Bernard Hinault (28) voor zich dulden.

Het is bovendien voor het Belgische Etixx-Quick Step al de derde ritoverwinning in deze Tour de France, na die van Tony Martin dinsdag en Zdenek Stybar donderdag.

Mûr-de-Bretagne

Zaterdag staat de achtste etappe op het programma, met start in Rennes en aankomst na 181,5 kilometer op de Mûr-de-Bretagne, een klim van derde categorie. Het is een stevige kuitenbijter, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9 procent over twee kilometer. Op sommige stukken van het eerste deel van de beklimming loopt het stijgingspercentage echter op tot meer dan tien procent. De aankomst wordt er omstreeks 17u19 verwacht. Onderweg krijgen de renners met de Col du Mont Bel-Air ook nog een klim van vierde categorie voorgeschoteld. Lees meer. (KVDA)

Alle uitslagen en klassementen van de Tour de France 2015

Voor de 30-jarige Mark Cavendish is het de eerste zege in deze Tour de France, de 26e in totaal. In de vorige sprints moest hij twee keer het onderspit delven voor André Greipel. De Duitse groenetruidrager werd dit keer tweede, voor Peter Sagan, John Degenkolb en Aleksander Kristoff.In het algemeen klassement blijft Chris Froomeleider.Met zijn 26e ritzege wipt 'Cav' over de Fransman André Leducq naar de derde plaats op de ranglijst aller tijden wat betreft het aantal overwinningen in 'La Grande Boucle'. Hij moet nu alleen nog recordhouder Eddy Merckx (34 zeges) en de Fransman Bernard Hinault (28) voor zich dulden.Het is bovendien voor het Belgische Etixx-Quick Step al de derde ritoverwinning in deze Tour de France, na die van Tony Martin dinsdag en Zdenek Stybar donderdag.Zaterdag staat de achtste etappe op het programma, met start in Rennes en aankomst na 181,5 kilometer op de Mûr-de-Bretagne, een klim van derde categorie. Het is een stevige kuitenbijter, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9 procent over twee kilometer. Op sommige stukken van het eerste deel van de beklimming loopt het stijgingspercentage echter op tot meer dan tien procent. De aankomst wordt er omstreeks 17u19 verwacht. Onderweg krijgen de renners met de Col du Mont Bel-Air ook nog een klim van vierde categorie voorgeschoteld. Lees meer. (KVDA)Alle uitslagen en klassementen van de Tour de France 2015