De kogel is door de kerk: Mark Cavendish verlaat het Britse Team Sky en koerst vanaf volgend seizoen voor de Belgische formatie Omega Pharma-Quick.Step van manager Patrick Lefevere. Team Sky bevestigt de overgang van de spurtbom.

Pittige looneisen

De relatie tussen Cavendish en Sky vertroebelde afgelopen zomer tijdens de Ronde van Frankrijk. 'Cav' vond dat hij niet genoeg steun kreeg omdat het hele team zich richtte op de eindzege van zijn landgenoot Bradley Wiggins, die de Tour won.

Ook Katusha toonde interesse in Cavendish, maar haakte af door de pittige looneisen van 'The Manx Express' en de stevige opstapclausule in zijn contract. Cavendish lag immers nog tot 2014 onder contract bij Team Sky.

23 ritzeges in Tour
De 27-jarige Cavendish, afkomstig van het eiland Man, is profrenner sinds 2005. Eerder lag hij onder contract bij Sparkasse (2005-2006), T-Mobile (2006-2007), Team Highroad en Team Columbia (2008), HTC-Columbia (2009-2010) en HTC-High Road (2011). Bij Team Sky boekte hij afgelopen seizoen veertien overwinningen, waaronder telkens drie in de Giro, de Tour en de Vuelta.

Op zijn palmares staan onder andere Milaan-Sanremo (2009), het wereldkampioenschap op de weg in Kopenhagen (2011) en 23 ritzeges in de Tour de France. De vooraanstaande Franse sportkrant L'Équipe riep Cavendish afgelopen zomer uit tot beste sprinter in de geschiedenis van de Tour. (KVDA)

De kogel is door de kerk: Mark Cavendish verlaat het Britse Team Sky en koerst vanaf volgend seizoen voor de Belgische formatie Omega Pharma-Quick.Step van manager Patrick Lefevere. Team Sky bevestigt de overgang van de spurtbom. Pittige looneisen De relatie tussen Cavendish en Sky vertroebelde afgelopen zomer tijdens de Ronde van Frankrijk. 'Cav' vond dat hij niet genoeg steun kreeg omdat het hele team zich richtte op de eindzege van zijn landgenoot Bradley Wiggins, die de Tour won. Ook Katusha toonde interesse in Cavendish, maar haakte af door de pittige looneisen van 'The Manx Express' en de stevige opstapclausule in zijn contract. Cavendish lag immers nog tot 2014 onder contract bij Team Sky. 23 ritzeges in Tour De 27-jarige Cavendish, afkomstig van het eiland Man, is profrenner sinds 2005. Eerder lag hij onder contract bij Sparkasse (2005-2006), T-Mobile (2006-2007), Team Highroad en Team Columbia (2008), HTC-Columbia (2009-2010) en HTC-High Road (2011). Bij Team Sky boekte hij afgelopen seizoen veertien overwinningen, waaronder telkens drie in de Giro, de Tour en de Vuelta. Op zijn palmares staan onder andere Milaan-Sanremo (2009), het wereldkampioenschap op de weg in Kopenhagen (2011) en 23 ritzeges in de Tour de France. De vooraanstaande Franse sportkrant L'Équipe riep Cavendish afgelopen zomer uit tot beste sprinter in de geschiedenis van de Tour. (KVDA)