Cavendish komt over van Bahrain McLaren, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd. Het leek er de voorbije maanden op dat de carrière van de Brit erop zat. Zijn laatste overwinning dateert intussen ook al van februari 2018.

Bij Deceuninck-Quick Step was het rennersbestand voor 2021 eigenlijk volzet, maar er werd toch nog een gaatje gevonden. Cavendish was in zijn eerste periode bij de Wolfpack erg succesvol met 44 overwinningen, waaronder acht in Grote Rondes.

Hoogtepunten

De carrière van Cavendish loopt over van de hoogtepunten. De voorbije vijftien jaar boekte hij net geen 150 profoverwinningen, waarvan liefst 48 in Grote Rondes. Hij won de puntentrui in zowel Giro, Tour als Vuelta en schreef ook klassiekers als Milaan-San Remo, Kuurne-Brussel-Kuurne (2x) en de Scheldeprijs (3x) op zijn naam. In 2011 werd hij wereldkampioen op de weg.

'Ik kan niet uitleggen hoe gelukkig ik ben terug te keren bij Deceuninck-Quick Step', reageerde Cav. 'Ik heb nooit mijn liefde voor het team verborgen. Dit voelt echt als thuiskomen en ik kan niet wachten om opnieuw te werken met de staf, waarvan de meeste leden er ook in mijn eerste periode al waren.' Ook ploegbaas Patrick Lefevere is in zijn nopjes met de terugkeer van Cavendish. 'We hebben mooie herinneringen aan zijn periode bij het team', aldus de West-Vlaming. 'Hij pakte bij ons niet alleen veel overwinningen, hij toonde ook een teamspeler te zijn. Hij brengt veel ervaring mee die hij kan delen met onze jonge renners, maar we zijn er ook van overtuigd dat hij het team nog meer te bieden heeft.'

Cavendish komt over van Bahrain McLaren, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd. Het leek er de voorbije maanden op dat de carrière van de Brit erop zat. Zijn laatste overwinning dateert intussen ook al van februari 2018.Bij Deceuninck-Quick Step was het rennersbestand voor 2021 eigenlijk volzet, maar er werd toch nog een gaatje gevonden. Cavendish was in zijn eerste periode bij de Wolfpack erg succesvol met 44 overwinningen, waaronder acht in Grote Rondes.De carrière van Cavendish loopt over van de hoogtepunten. De voorbije vijftien jaar boekte hij net geen 150 profoverwinningen, waarvan liefst 48 in Grote Rondes. Hij won de puntentrui in zowel Giro, Tour als Vuelta en schreef ook klassiekers als Milaan-San Remo, Kuurne-Brussel-Kuurne (2x) en de Scheldeprijs (3x) op zijn naam. In 2011 werd hij wereldkampioen op de weg.'Ik kan niet uitleggen hoe gelukkig ik ben terug te keren bij Deceuninck-Quick Step', reageerde Cav. 'Ik heb nooit mijn liefde voor het team verborgen. Dit voelt echt als thuiskomen en ik kan niet wachten om opnieuw te werken met de staf, waarvan de meeste leden er ook in mijn eerste periode al waren.' Ook ploegbaas Patrick Lefevere is in zijn nopjes met de terugkeer van Cavendish. 'We hebben mooie herinneringen aan zijn periode bij het team', aldus de West-Vlaming. 'Hij pakte bij ons niet alleen veel overwinningen, hij toonde ook een teamspeler te zijn. Hij brengt veel ervaring mee die hij kan delen met onze jonge renners, maar we zijn er ook van overtuigd dat hij het team nog meer te bieden heeft.'