Volgens Allan Peiper heeft Mark Cavendish, ondanks zijn snelle opgave in de Vuelta, de afstand van het WK in de benen.

Met slechts 105 hoogtemeter per ronde is de WK-omloop van Kopenhagen de vlakste sinds die van Zolder in 2002. Vandaar dat Mark Cavendish vorige herfst na een eerste parcoursverkenning meteen zondag 25 september 2011 met rood aanstipte.

Achter de favorietenstatus van de snelste man op twee wielen staat nu echter een vraagteken. In de Vuelta gaf Cavendish er snel de brui aan.

Maar volgens Allan Peiper, Cavendish' sportdirecteur bij HTC-Highroad, zat Cav de voorbije weken niet stil. "Na zijn opgave in de Vuelta - hij stond daar een paar kilo te zwaar - maakte hij meteen de switch. Hij trok naar Girona (nabij Barcelona, nvdr), waar hij trainde met David Millar en zijn persoonlijke trainer."

"Daarna trainde hij verder in zijn thuisomgeving, ten noorden van Londen. Tochten tot 250 km lang, vaak achter de wagen van zijn trainer."

"Vorige week in de Ronde van Groot-Brittannië deed hij na een van de langste ritten er zelf nog zeventig km bij. Hij heeft de afstand van het WK in de benen."

In de ronde van zijn land won Cavendish twee ritten en schonk hij er één weg aan zijn ploegmaat Renshaw. "Voor zijn doen reed Cav ook goed bergop", merkt Peiper op. "Ik twijfel er niet aan dat hij super zal zijn op het WK. Net als de hele Britse ploeg, met mannen als Wiggins, Millar en Thomas."

"De oplopende aankomst van het WK is wel lastig. Maar Cav toonde in de Tour dit jaar dat hij dit aankan. In de rit naar Cap Fréhel klopte hij Gilbert op een vergelijkbare finishstrook en was Hushovd pas tiende. Die drie verwacht ik ook zondag op het podium. Met Cavendish op de hoogste trede." (BVC)

Volgens Allan Peiper heeft Mark Cavendish, ondanks zijn snelle opgave in de Vuelta, de afstand van het WK in de benen. Met slechts 105 hoogtemeter per ronde is de WK-omloop van Kopenhagen de vlakste sinds die van Zolder in 2002. Vandaar dat Mark Cavendish vorige herfst na een eerste parcoursverkenning meteen zondag 25 september 2011 met rood aanstipte. Achter de favorietenstatus van de snelste man op twee wielen staat nu echter een vraagteken. In de Vuelta gaf Cavendish er snel de brui aan. Maar volgens Allan Peiper, Cavendish' sportdirecteur bij HTC-Highroad, zat Cav de voorbije weken niet stil. "Na zijn opgave in de Vuelta - hij stond daar een paar kilo te zwaar - maakte hij meteen de switch. Hij trok naar Girona (nabij Barcelona, nvdr), waar hij trainde met David Millar en zijn persoonlijke trainer." "Daarna trainde hij verder in zijn thuisomgeving, ten noorden van Londen. Tochten tot 250 km lang, vaak achter de wagen van zijn trainer." "Vorige week in de Ronde van Groot-Brittannië deed hij na een van de langste ritten er zelf nog zeventig km bij. Hij heeft de afstand van het WK in de benen." In de ronde van zijn land won Cavendish twee ritten en schonk hij er één weg aan zijn ploegmaat Renshaw. "Voor zijn doen reed Cav ook goed bergop", merkt Peiper op. "Ik twijfel er niet aan dat hij super zal zijn op het WK. Net als de hele Britse ploeg, met mannen als Wiggins, Millar en Thomas." "De oplopende aankomst van het WK is wel lastig. Maar Cav toonde in de Tour dit jaar dat hij dit aankan. In de rit naar Cap Fréhel klopte hij Gilbert op een vergelijkbare finishstrook en was Hushovd pas tiende. Die drie verwacht ik ook zondag op het podium. Met Cavendish op de hoogste trede." (BVC)