Mathieu van der Poel zag Wout van Aert al vroeg wegrijden na een valpartij in de tweede ronde. Maar niet veel later reed Van Aert lek, zijn Nederlandse concurrent profiteerde optimaal.

Van Aert zag vervolgens de kloof stelselmatig groter worden. Voor de 26-jarige MVDP is het de derde wereldtitel op rij, de vierde in totaal. Hij komt zo op gelijke hoogte met Roland Liboton. De Fransman André Dufraisse, de Italiaan Renato Longo en de Zwitser Albert Zweifel behaalden in hun carrière vijf wereldtitels. Erik De Vlaeminck blijft met zeven regenboogtruien recordhouder. Wout van Aert heeft drie wereldtitels op zijn palmares.

Mathieu van der Poel zag Wout van Aert al vroeg wegrijden na een valpartij in de tweede ronde. Maar niet veel later reed Van Aert lek, zijn Nederlandse concurrent profiteerde optimaal. Van Aert zag vervolgens de kloof stelselmatig groter worden. Voor de 26-jarige MVDP is het de derde wereldtitel op rij, de vierde in totaal. Hij komt zo op gelijke hoogte met Roland Liboton. De Fransman André Dufraisse, de Italiaan Renato Longo en de Zwitser Albert Zweifel behaalden in hun carrière vijf wereldtitels. Erik De Vlaeminck blijft met zeven regenboogtruien recordhouder. Wout van Aert heeft drie wereldtitels op zijn palmares.