De 24-jarige Nederlander haalde het op nieuwjaarsdag in de GP Sven Nys voor Eli Iserbyt en de Brit Tom Pidcock. Van der Poel droeg in Baal voor het eerst het shirt van de nieuwe sponsors Alpecin-Fenix, dat voordien als Corendon-Circus door het leven ging.

Van der Poel zette meteen aan, maar Eli Iserbyt beet zich vast in het wiel van de wereldkampioen. Halfweg cross plaatste de Nederlander een nieuwe versnelling die zijn belager zonder antwoord liet. Van der Poel gaf nadien geen krimp en gunde de achtervolgers geen kans om terug te keren. Met de nieuwe sponsors op het shirt reed hij met ruime voorsprong over de meet. De zevende manche volgt zondag al, op de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel en de Franstalige tegenhanger ULB in Elsene. Op 8 februari valt het doek over de DVV Trofee met de Krawatencross in Lille.

De 24-jarige Nederlander haalde het op nieuwjaarsdag in de GP Sven Nys voor Eli Iserbyt en de Brit Tom Pidcock. Van der Poel droeg in Baal voor het eerst het shirt van de nieuwe sponsors Alpecin-Fenix, dat voordien als Corendon-Circus door het leven ging.Van der Poel zette meteen aan, maar Eli Iserbyt beet zich vast in het wiel van de wereldkampioen. Halfweg cross plaatste de Nederlander een nieuwe versnelling die zijn belager zonder antwoord liet. Van der Poel gaf nadien geen krimp en gunde de achtervolgers geen kans om terug te keren. Met de nieuwe sponsors op het shirt reed hij met ruime voorsprong over de meet. De zevende manche volgt zondag al, op de terreinen van de Vrije Universiteit Brussel en de Franstalige tegenhanger ULB in Elsene. Op 8 februari valt het doek over de DVV Trofee met de Krawatencross in Lille.