De 26-jarige Van der Poel wil zich op het WK revancheren voor zijn val tijdens de Olympische Spelen. Hij had vorige maand in Tokio zijn zinnen gezet op een gouden plak, maar kwam al vroeg ten val.

'Ik kijk uit naar het WK. Na de Spelen was het voor mij belangrijk om nieuwe doelen te stellen. Ik kom graag in Val di Sole. Het is een mooie baan waar ik goede herinneringen aan bewaar, zoals de wereldbekerwedstrijd in 2019 die ik won', aldus Van der Poel.

De Nederlandse renner werd nooit eerder wereldkampioen mountainbiken. Van der Poel: 'Het zou gaaf zijn om wereldkampioen te worden in alle drie disciplines. Het wordt heel moeilijk om dat in één jaar te bewerkstelligen, maar hopelijk lukt het me een keer.'

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Van der Poel op maandag 30 augustus aan de start verschijnt van de Benelux Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd.

De 26-jarige Van der Poel wil zich op het WK revancheren voor zijn val tijdens de Olympische Spelen. Hij had vorige maand in Tokio zijn zinnen gezet op een gouden plak, maar kwam al vroeg ten val. 'Ik kijk uit naar het WK. Na de Spelen was het voor mij belangrijk om nieuwe doelen te stellen. Ik kom graag in Val di Sole. Het is een mooie baan waar ik goede herinneringen aan bewaar, zoals de wereldbekerwedstrijd in 2019 die ik won', aldus Van der Poel. De Nederlandse renner werd nooit eerder wereldkampioen mountainbiken. Van der Poel: 'Het zou gaaf zijn om wereldkampioen te worden in alle drie disciplines. Het wordt heel moeilijk om dat in één jaar te bewerkstelligen, maar hopelijk lukt het me een keer.' Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Van der Poel op maandag 30 augustus aan de start verschijnt van de Benelux Tour, een meerdaagse wielerwedstrijd.