Brändle (IAM Cycling) leverde zijn prestatie op de wielerbaan in het Zwitserse Aigle.

De drievoudige Oostenrijkse kampioen tijdrijden reed in één uur 51,850 km, wat later nog werd bijgesteld naar 51,852 km. De 43-jarige Duitser Jens Voigt, die op 18 september in de Vélodrome Suisse in Grenchen het negen jaar oude record van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,700 km) aan flarden had gereden, haalde 51,110 km.

"Al na 30 minuten wist ik dat ik ging slagen", aluds Brändle. "De eerste minuten zijn makkelijk, dan heb je zin om harder te trappen. Halverwege werd het lastiger en voelde ik de pijn. Ik moest het enkele rondes wat kalmer aan doen, maar uiteindelijk vond ik opnieuw mijn ritme. Ik ben erg tevreden met het resultaat.".

(Belga/RR)

Brändle (IAM Cycling) leverde zijn prestatie op de wielerbaan in het Zwitserse Aigle. De drievoudige Oostenrijkse kampioen tijdrijden reed in één uur 51,850 km, wat later nog werd bijgesteld naar 51,852 km. De 43-jarige Duitser Jens Voigt, die op 18 september in de Vélodrome Suisse in Grenchen het negen jaar oude record van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,700 km) aan flarden had gereden, haalde 51,110 km. "Al na 30 minuten wist ik dat ik ging slagen", aluds Brändle. "De eerste minuten zijn makkelijk, dan heb je zin om harder te trappen. Halverwege werd het lastiger en voelde ik de pijn. Ik moest het enkele rondes wat kalmer aan doen, maar uiteindelijk vond ik opnieuw mijn ritme. Ik ben erg tevreden met het resultaat.".(Belga/RR)