De 26-jarige Nederlander toonde zich de sterkste van een elitegroepje van acht, dat op 50 kilometer van de aankomst ontstond en waaruit Quin Simmons door een lekke band wegviel. Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tadej Pogacar, Egan Bernal, Tom Pidcock en Michael Gogl reden de finale.

Van Aert, vorig jaar winnaar, moest op 21 kilometer van de streep bij een tempoversnelling van Alaphilippe lossen, maar kon nog opnieuw aansluiten. Op 12 kilometer van de streep plaatste Van der Poel bergop een beslissende demarrage, alleen Alaphilppe kon meteen mee en wat later kon ook Bernal aansluiten. Op de slotklim reed Van der Poel ook zijn laatste twee belagers uit het wiel. Alaphilippe strandde op vijf seconden, Bernal op twintig.

Voor Van der poel is het de tweede zege van het seizoen, de tweede in de WorldTour ook, na de openingsrit in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Op de witte straten van Toscane won Van Aert vorig jaar een wegens de pandemie in augustus gereden snikhete editie.

De 26-jarige Nederlander toonde zich de sterkste van een elitegroepje van acht, dat op 50 kilometer van de aankomst ontstond en waaruit Quin Simmons door een lekke band wegviel. Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tadej Pogacar, Egan Bernal, Tom Pidcock en Michael Gogl reden de finale. Van Aert, vorig jaar winnaar, moest op 21 kilometer van de streep bij een tempoversnelling van Alaphilippe lossen, maar kon nog opnieuw aansluiten. Op 12 kilometer van de streep plaatste Van der Poel bergop een beslissende demarrage, alleen Alaphilppe kon meteen mee en wat later kon ook Bernal aansluiten. Op de slotklim reed Van der Poel ook zijn laatste twee belagers uit het wiel. Alaphilippe strandde op vijf seconden, Bernal op twintig. Voor Van der poel is het de tweede zege van het seizoen, de tweede in de WorldTour ook, na de openingsrit in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Op de witte straten van Toscane won Van Aert vorig jaar een wegens de pandemie in augustus gereden snikhete editie.