Het bericht werd gebracht door de Nederlandse openbare omroep NOS en is bevestigd door Huib Kloosterhuis, directeur van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU).

Organisatoren van wielerwedstrijden betalen allemaal een kleiner of groter bedrag aan de KNWU, legde Kloosterhuis uit. Voor een groot evenement als de Tour de France gaat dat om veel geld, maar een klein criterium betaalt een beperkt bedrag. Tourorganisatie ASO weigert zich aan die regel te houden.

"Voor de ASO is dat bedrag kinderspel, maar voor ons is het serieus geld en daarom laten we dit ook niet zomaar gebeuren." Kloosterhuis meent dat met de ASO geen afspraken te maken zijn. "Dat is volstrekt onmogelijk." Met de organisatie van de Ronde van Italië die volgend jaar in Nederland start, zijn goede afspraken gemaakt, zegt hij.

'De Vuelta is ook mooi'

De KNWU-directeur is niet bang dat hij de Tourorganisatie tegen zich in het harnas jaagt en een eventuele nieuwe Tourstart in Nederland in de toekomst op het spel zet. "Als ze zich niet aan de regels wensen te houden, dan komen ze toch lekker niet meer naar Nederland. De Giro en de Vuelta zijn ook heel mooi."

Het is nog onbekend of er een zitting komt over de zaak en wanneer er een beslissing te verwachten is.

(Belga/RR)

Het bericht werd gebracht door de Nederlandse openbare omroep NOS en is bevestigd door Huib Kloosterhuis, directeur van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU). Organisatoren van wielerwedstrijden betalen allemaal een kleiner of groter bedrag aan de KNWU, legde Kloosterhuis uit. Voor een groot evenement als de Tour de France gaat dat om veel geld, maar een klein criterium betaalt een beperkt bedrag. Tourorganisatie ASO weigert zich aan die regel te houden."Voor de ASO is dat bedrag kinderspel, maar voor ons is het serieus geld en daarom laten we dit ook niet zomaar gebeuren." Kloosterhuis meent dat met de ASO geen afspraken te maken zijn. "Dat is volstrekt onmogelijk." Met de organisatie van de Ronde van Italië die volgend jaar in Nederland start, zijn goede afspraken gemaakt, zegt hij. De KNWU-directeur is niet bang dat hij de Tourorganisatie tegen zich in het harnas jaagt en een eventuele nieuwe Tourstart in Nederland in de toekomst op het spel zet. "Als ze zich niet aan de regels wensen te houden, dan komen ze toch lekker niet meer naar Nederland. De Giro en de Vuelta zijn ook heel mooi." Het is nog onbekend of er een zitting komt over de zaak en wanneer er een beslissing te verwachten is. (Belga/RR)