Nick Nuyens heeft de 95e Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van Saxo Bank-Sungard versloeg in een spurt met drie Sylvain Chavanel (Quick.Step) en topfavoriet Fabian Cancellara (Leopard-Trek), de winnaar van vorig jaar.

Tweevoudig laureaat Tom Boonen kwam net te laat om mee te sprinten voor de zege en strandde op de vierde plaats.

De 30-jarige Nuyens, eerder dit jaar winnaar van Dwars door Vlaanderen, volgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen Cancellara op.

Spannend

Het was wachten tot aan de Molenberg, op 48 kilometer van de finish, voor de grote tenoren zoals Flecha, Boonen, Hushovd en Cancellara het tempo opvoerden en zich echt toonden in de 95e Ronde van Vlaanderen.

Met nog zowat 40 kilometer voor de boeg ontbond Fabian Cancellara zijn duivels. Tom Boonen probeerde zijn wiel te pakken maar moest passen. Hij kreeg wat verderop de steun van Björn Leukemans, Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Lars Boom en Filippo Pozzato. Met nog 32 kilometer te rijden vervoegde Cancellara leider Chavanel. Achten hen vormde zich een groep van zo'n 50 man.

Net voor het aansnijden van de Muur van Geraardsbergen ging het licht bij Cancellara helemaal uit. Voorin troepte weer een groepje bijeen totdat Philippe Gilbert op de Bosberg, de laatste helling van de dag, aanging. Op 7 kilometer van de finish werd de Waal weer gegrepen. Sebastian Langeveld probeerde op 4 kilometer van de eindmeet maar ook deze poging ging niet door tot het einde. Cancellara bleek wat verderop herboren en versnelde opnieuw. Nick Nuyens en Sylvain Chavanel glipten mee.

In de sprint met drie was Nick Nuyens de beste voor de Fransman Sylvain Chavanel en de Zwitser Fabian Cancellara.

Top 10 uitslag:

1. Nick Nuyens

2. Sylvain Chavanel

3. Fabian Cancellara

4. Tom Boonen

5. Sebastian Langeveld

6. George Hincapie

7. Bjorn Leukemans

8. Staf Scheirlinckx

9. Philippe Gilbert

10. Gerraint Thomas

(Belga/KVDA)

Nick Nuyens heeft de 95e Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van Saxo Bank-Sungard versloeg in een spurt met drie Sylvain Chavanel (Quick.Step) en topfavoriet Fabian Cancellara (Leopard-Trek), de winnaar van vorig jaar. Tweevoudig laureaat Tom Boonen kwam net te laat om mee te sprinten voor de zege en strandde op de vierde plaats. De 30-jarige Nuyens, eerder dit jaar winnaar van Dwars door Vlaanderen, volgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen Cancellara op. Spannend Het was wachten tot aan de Molenberg, op 48 kilometer van de finish, voor de grote tenoren zoals Flecha, Boonen, Hushovd en Cancellara het tempo opvoerden en zich echt toonden in de 95e Ronde van Vlaanderen. Met nog zowat 40 kilometer voor de boeg ontbond Fabian Cancellara zijn duivels. Tom Boonen probeerde zijn wiel te pakken maar moest passen. Hij kreeg wat verderop de steun van Björn Leukemans, Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Lars Boom en Filippo Pozzato. Met nog 32 kilometer te rijden vervoegde Cancellara leider Chavanel. Achten hen vormde zich een groep van zo'n 50 man. Net voor het aansnijden van de Muur van Geraardsbergen ging het licht bij Cancellara helemaal uit. Voorin troepte weer een groepje bijeen totdat Philippe Gilbert op de Bosberg, de laatste helling van de dag, aanging. Op 7 kilometer van de finish werd de Waal weer gegrepen. Sebastian Langeveld probeerde op 4 kilometer van de eindmeet maar ook deze poging ging niet door tot het einde. Cancellara bleek wat verderop herboren en versnelde opnieuw. Nick Nuyens en Sylvain Chavanel glipten mee. In de sprint met drie was Nick Nuyens de beste voor de Fransman Sylvain Chavanel en de Zwitser Fabian Cancellara. Top 10 uitslag: 1. Nick Nuyens 2. Sylvain Chavanel 3. Fabian Cancellara 4. Tom Boonen 5. Sebastian Langeveld 6. George Hincapie 7. Bjorn Leukemans 8. Staf Scheirlinckx 9. Philippe Gilbert 10. Gerraint Thomas(Belga/KVDA)