De enige van wie de Tremelonaar nog tegenstand lijkt te mogen verwachten, is Kevin Pauwels.
Sinds zijn wereldtitel in Koksijde zullen zelfs zijn tegenstanders het toegeven: niemand klieft beter door het zand dan Niels Albert. Logisch dus dat hij de topfavoriet is voor het BK komende zondag aan het Zilvermeer in Mol.

Niels Albert gebruikte de kerst- en nieuwjaarstijd om zijn conditie helemaal op punt te stellen. Daar streeft elke crosser naar, maar tijdens de intensieve eindejaarsperiode, met zeven crossen in elf dagen, is het altijd dansen op een slappe koord.

Zo verslikte Sven Nys zich in zijn zegehonger, terwijl hij normaal als de beste de opeenvolging van wedstrijden verteert.

Door de symptomen van zijn opkomende ziekte eerst te hebben genegeerd, dreigt de Kannibaal van Baal heel veel te verliezen. Zijn kansen op eindwinst in de bpost bank trofee en de wereldbeker gingen al in rook op. Zondag, na de cross in Rome, trok hij zelfs zijn deelname aan het BK in twijfel.

Kevin Pauwels

De grootste tegenstand voor Albert zal zondag komen van Kevin Pauwels, die met Klaas Vantornout over een ploegmaat in de vorm van zijn leven beschikt.

Op een eenmalige uitschieter in de wereldbekermanche van Koksijde in 2011 na, was crossen in los zand echter altijd al een minder punt van Pauwels. Voor één keer moet de Kalmthoutenaar hopen op regen. Met water en zand maak je beton en afgelopen zondag bleek eens te meer dat op een harde, snelle omloop Pauwels moeilijk te verslaan valt. (BV)

De enige van wie de Tremelonaar nog tegenstand lijkt te mogen verwachten, is Kevin Pauwels. Sinds zijn wereldtitel in Koksijde zullen zelfs zijn tegenstanders het toegeven: niemand klieft beter door het zand dan Niels Albert. Logisch dus dat hij de topfavoriet is voor het BK komende zondag aan het Zilvermeer in Mol. Niels Albert gebruikte de kerst- en nieuwjaarstijd om zijn conditie helemaal op punt te stellen. Daar streeft elke crosser naar, maar tijdens de intensieve eindejaarsperiode, met zeven crossen in elf dagen, is het altijd dansen op een slappe koord. Zo verslikte Sven Nys zich in zijn zegehonger, terwijl hij normaal als de beste de opeenvolging van wedstrijden verteert. Door de symptomen van zijn opkomende ziekte eerst te hebben genegeerd, dreigt de Kannibaal van Baal heel veel te verliezen. Zijn kansen op eindwinst in de bpost bank trofee en de wereldbeker gingen al in rook op. Zondag, na de cross in Rome, trok hij zelfs zijn deelname aan het BK in twijfel. Kevin PauwelsDe grootste tegenstand voor Albert zal zondag komen van Kevin Pauwels, die met Klaas Vantornout over een ploegmaat in de vorm van zijn leven beschikt. Op een eenmalige uitschieter in de wereldbekermanche van Koksijde in 2011 na, was crossen in los zand echter altijd al een minder punt van Pauwels. Voor één keer moet de Kalmthoutenaar hopen op regen. Met water en zand maak je beton en afgelopen zondag bleek eens te meer dat op een harde, snelle omloop Pauwels moeilijk te verslaan valt. (BV)