Albert (BKCP-Powerplus) won de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De zege was voor de verrassend sterke Tsjech Martin Bina (CEZ Group), de nummer vier van het WK 2010 in Tabor. De Nederlander Lars van der Haar (Rabobank-Giant) werd tweede op zeven seconden van de winnaar. De Zwitser Simon Zahner (EKZ Racing) werd knap derde, Sven Nys (Crelan-Euphony) was beste Belg op de vierde plaats.

Albert volgde op de vijfde plaats, voor de Tsjech Radomir Simunek en de Franse kampioen Francis Mourey. Kevin Pauwels, vorig jaar nog eindwinnaar in de Wereldbeker, moest na materiaalpech in de slotronde vrede nemen met de achtste plaats.

Slippertjes

Niels Albert verscheen als leider in de WB-stand aan de start in Hoogerheide en moest in principe enkel Pauwels in de gaten houden om de eindzege in de Wereldbeker veilig te stellen. Albert voelde zich echter nooit in zijn sas op de beenharde ondergrond en maakte enkele slippertjes. De Tremelonaar koos resoluut het wiel van Pauwels, maar toen de Kempenaar op een ronde van het einde versnelde, moest Albert toch passen. Pauwels leek alsnog op weg naar zijn tweede

opeenvolgende eindzege in de Wereldbeker, maar materiaalpech in de slotronde besliste daar anders over.

Albert beëindigt het WB-seizoen met 540 punten achter zijn naam. Pauwels strandt op de tweede plaats met 515 punten, gevolgd door Sven Nys (506). Ook in 2011 was Albert de sterkste in de Wereldbeker veldrijden. (Bela/TE)

Albert (BKCP-Powerplus) won de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. De zege was voor de verrassend sterke Tsjech Martin Bina (CEZ Group), de nummer vier van het WK 2010 in Tabor. De Nederlander Lars van der Haar (Rabobank-Giant) werd tweede op zeven seconden van de winnaar. De Zwitser Simon Zahner (EKZ Racing) werd knap derde, Sven Nys (Crelan-Euphony) was beste Belg op de vierde plaats. Albert volgde op de vijfde plaats, voor de Tsjech Radomir Simunek en de Franse kampioen Francis Mourey. Kevin Pauwels, vorig jaar nog eindwinnaar in de Wereldbeker, moest na materiaalpech in de slotronde vrede nemen met de achtste plaats. Slippertjes Niels Albert verscheen als leider in de WB-stand aan de start in Hoogerheide en moest in principe enkel Pauwels in de gaten houden om de eindzege in de Wereldbeker veilig te stellen. Albert voelde zich echter nooit in zijn sas op de beenharde ondergrond en maakte enkele slippertjes. De Tremelonaar koos resoluut het wiel van Pauwels, maar toen de Kempenaar op een ronde van het einde versnelde, moest Albert toch passen. Pauwels leek alsnog op weg naar zijn tweede opeenvolgende eindzege in de Wereldbeker, maar materiaalpech in de slotronde besliste daar anders over. Albert beëindigt het WB-seizoen met 540 punten achter zijn naam. Pauwels strandt op de tweede plaats met 515 punten, gevolgd door Sven Nys (506). Ook in 2011 was Albert de sterkste in de Wereldbeker veldrijden. (Bela/TE)