Volgens USADA gaat het dus niet om een inbreuk van de reglementen.

Hotel

Maandag meldden Spaanse kranten dat Horner niet was opgedaagd voor een onaangekondigde dopingcontrole. Controleurs van het Spaans antidopingagentschap trokken op vraag van hun Amerikaanse collega's van USADA naar het hotel van Horner in Madrid om er de renner een onaangekondigde dopingtest te laten afleggen. Volgens de kranten AS en Marca konden ze de Amerikaan echter niet vinden. In een tweede hotel dat de controleurs bezochten, troffen ze hem naar verluidt evenmin aan.

RadioShack-Leopard, de ploeg van Horner, wees nadien met een beschuldigende vinger richting controleurs. Zij stonden aan een verkeerd hotel. 'Het is niet Chris Horner die in de fout is gegaan, maar de controleurs die de whereabouts van onze renner niet voldoende checkten', klonk het.

Scepsis

Chris Horner kroonde zich zondag tot winnaar van de Ronde van Spanje. De Amerikaan is met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde. Tot voor deze Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro. Sceptici stellen dan ook vragen bij zijn zege. (Belga/KVDA)

Volgens USADA gaat het dus niet om een inbreuk van de reglementen. Hotel Maandag meldden Spaanse kranten dat Horner niet was opgedaagd voor een onaangekondigde dopingcontrole. Controleurs van het Spaans antidopingagentschap trokken op vraag van hun Amerikaanse collega's van USADA naar het hotel van Horner in Madrid om er de renner een onaangekondigde dopingtest te laten afleggen. Volgens de kranten AS en Marca konden ze de Amerikaan echter niet vinden. In een tweede hotel dat de controleurs bezochten, troffen ze hem naar verluidt evenmin aan. RadioShack-Leopard, de ploeg van Horner, wees nadien met een beschuldigende vinger richting controleurs. Zij stonden aan een verkeerd hotel. 'Het is niet Chris Horner die in de fout is gegaan, maar de controleurs die de whereabouts van onze renner niet voldoende checkten', klonk het. Scepsis Chris Horner kroonde zich zondag tot winnaar van de Ronde van Spanje. De Amerikaan is met zijn bijna 42 lentes met voorsprong de oudste laureaat ooit van een grote ronde. Tot voor deze Vuelta haalde Horner nooit de top vijf van Vuelta, Tour of Giro. Sceptici stellen dan ook vragen bij zijn zege. (Belga/KVDA)