Sven Nys: "Het klinkt raar, maar vorig seizoen heb ik geen seconde mentaal diep gezeten. Omdat ik perfect de oorzaak wist: een gebrek aan rust. Door mijn echtscheiding was ik - als controlefreak - plots die controle kwijt. Ik moest facturen betalen, boodschappen doen, nieuwe codes aanvragen op de computer... Totaal nieuw voor mij. 's Nachts maalde dat constant door mijn hoofd: ik moet dit nog doen, mag dat niet vergeten. Stress! Bovendien zat ik ook in met Thibau: hoe gaat die dit verwerken? Een goeie papa zijn, de organisatie van ons gezin, dát had toen prioriteit, niet mijn carrière.

"Toch wilde ik al mijn trainingen afwerken, alleen moest ik me op den duur - voor het eerst in mijn carrière - echt vooruit sleuren. Elke keer startte ik nochtans met nieuwe moed, maar telkens botste ik op een muur van vermoeidheid. Ik wist echter waaraan het lag en kon het zo aanvaarden."

Te oud

"Meer frustrerend was die steeds terugkerende vraag van de pers: 'Ben je te oud?' Ik heb vaak gedacht: zijn jullie nu echt zó dom? Snáppen jullie het niet? Néén, ik ben niet versleten!", reageert Nys geprikkeld. "Als je in het seizoensbegin wint in Ronse, nipt verliest op de Koppenberg en in Zonhoven, dan ligt het niet aan de leeftijd. Na een tijd heb ik het niet meer uitgelegd, werd het in mijn entourage zelfs een running gag. Als ik iets moest doen van Paul (Van Den Bosch, zijn coach, nvdr) zei ik: 'Neen, dat gaat niet, daar ben ik te oud voor.' (lacht)

"Veel fans bleven me steunen, maar ik kreeg ook zure reacties. Tweets à la 'Stop ermee oude vent', zoals onlangs nog. Ik heb fatsoenlijk geantwoord - 'Nog even en dan heb je van mij geen last meer! Fijne zondag verder!' - en dat bericht geretweet, zodat al mijn volgers (intussen 167.000, nvdr) het konden lezen. Zo confronteer ik die man, zoals ze dat ook zo goed doen in het Vierprogramma Karen & De Coster, met zijn onzin, zeker omdat er velen hém begonnen aan te vallen. Gelukkig blijven zulke gefrustreerden een heel kleine minderheid. Integendeel: dit seizoen word ik nóg meer aangemoedigd - uit respect voor dat oudje zeker?", besluit de veldrijder lachend.

Lees het hele interview met Sven Nys in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 oktober.

Sven Nys: "Het klinkt raar, maar vorig seizoen heb ik geen seconde mentaal diep gezeten. Omdat ik perfect de oorzaak wist: een gebrek aan rust. Door mijn echtscheiding was ik - als controlefreak - plots die controle kwijt. Ik moest facturen betalen, boodschappen doen, nieuwe codes aanvragen op de computer... Totaal nieuw voor mij. 's Nachts maalde dat constant door mijn hoofd: ik moet dit nog doen, mag dat niet vergeten. Stress! Bovendien zat ik ook in met Thibau: hoe gaat die dit verwerken? Een goeie papa zijn, de organisatie van ons gezin, dát had toen prioriteit, niet mijn carrière."Toch wilde ik al mijn trainingen afwerken, alleen moest ik me op den duur - voor het eerst in mijn carrière - echt vooruit sleuren. Elke keer startte ik nochtans met nieuwe moed, maar telkens botste ik op een muur van vermoeidheid. Ik wist echter waaraan het lag en kon het zo aanvaarden." "Meer frustrerend was die steeds terugkerende vraag van de pers: 'Ben je te oud?' Ik heb vaak gedacht: zijn jullie nu echt zó dom? Snáppen jullie het niet? Néén, ik ben niet versleten!", reageert Nys geprikkeld. "Als je in het seizoensbegin wint in Ronse, nipt verliest op de Koppenberg en in Zonhoven, dan ligt het niet aan de leeftijd. Na een tijd heb ik het niet meer uitgelegd, werd het in mijn entourage zelfs een running gag. Als ik iets moest doen van Paul (Van Den Bosch, zijn coach, nvdr) zei ik: 'Neen, dat gaat niet, daar ben ik te oud voor.' (lacht)"Veel fans bleven me steunen, maar ik kreeg ook zure reacties. Tweets à la 'Stop ermee oude vent', zoals onlangs nog. Ik heb fatsoenlijk geantwoord - 'Nog even en dan heb je van mij geen last meer! Fijne zondag verder!' - en dat bericht geretweet, zodat al mijn volgers (intussen 167.000, nvdr) het konden lezen. Zo confronteer ik die man, zoals ze dat ook zo goed doen in het Vierprogramma Karen & De Coster, met zijn onzin, zeker omdat er velen hém begonnen aan te vallen. Gelukkig blijven zulke gefrustreerden een heel kleine minderheid. Integendeel: dit seizoen word ik nóg meer aangemoedigd - uit respect voor dat oudje zeker?", besluit de veldrijder lachend.Lees het hele interview met Sven Nys in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 oktober.