Levi Leipheimer fietst in 2012 voor het nieuwe Belgische topteam Omega Pharma-Quick.Step. De 37-jarige Amerikaan komt over van RadioShack. Onlangs verzekerde Omega Pharma-Quick.Step zich ook al van de diensten van kersvers wereldkampioen tijdrijden Tony Martin.

"Levi's komst maakt onze ploeg tot een van de sterkste ploegen als het aankomt op rittenwedstrijden", zegt ploegmanager Patrick Lefevere op de website van Quick.Step. "Levi is een complete renner, die zich op alle terreinen staande kan houden. Hij, Martin, Grabsch, Rabon, Velits en Chavanel vormen een prima blok in de tijdritten, maar kunnen ook uit de voeten op een heuvelachtig terrein."

"Levi is ook belangrijk met het oog op de zichtbaarheid van onze sponsors in de Verenigde Staten. Hij heeft veel ervaring en heeft nog altijd veel ambities om te koersen en te winnen."

Op het palmares van de ervaren Leipheimer staan al meer dan 40 wedstrijden.Dit jaar won hij onder meer de Ronde van Zwitserland. In de Tour, een van zijn hoofddoelen, eindigde hij na een rist valpartijen op een ontgoochelende 32e plaats. (Belga/KVDA)

Levi Leipheimer fietst in 2012 voor het nieuwe Belgische topteam Omega Pharma-Quick.Step. De 37-jarige Amerikaan komt over van RadioShack. Onlangs verzekerde Omega Pharma-Quick.Step zich ook al van de diensten van kersvers wereldkampioen tijdrijden Tony Martin. "Levi's komst maakt onze ploeg tot een van de sterkste ploegen als het aankomt op rittenwedstrijden", zegt ploegmanager Patrick Lefevere op de website van Quick.Step. "Levi is een complete renner, die zich op alle terreinen staande kan houden. Hij, Martin, Grabsch, Rabon, Velits en Chavanel vormen een prima blok in de tijdritten, maar kunnen ook uit de voeten op een heuvelachtig terrein." "Levi is ook belangrijk met het oog op de zichtbaarheid van onze sponsors in de Verenigde Staten. Hij heeft veel ervaring en heeft nog altijd veel ambities om te koersen en te winnen." Op het palmares van de ervaren Leipheimer staan al meer dan 40 wedstrijden.Dit jaar won hij onder meer de Ronde van Zwitserland. In de Tour, een van zijn hoofddoelen, eindigde hij na een rist valpartijen op een ontgoochelende 32e plaats. (Belga/KVDA)