"We willen het beste team ter wereld worden in de verschillende disciplines", verduidelijkte bestuurslid Bessel Kok tijdens de ploegvoorstelling in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

De ploeg van algemeen manager Patrick Lefevere wist in vergelijking met vorig seizoen de belangrijkste pionnen te behouden en versterkte zich met onder meer de Britse spurtbom Mark Cavendish en Gianni Meersman gevoelig. 'Cav' was de opmerkelijkste transfer van het tussenseizoen en moet onmiddellijk resultaat opleveren in de wielerrondes.

De 27-jarige Meersman kwam over van Lotto-Belisol en wordt meer een man voor de toekomst. Absolute kopman voor het voorjaar in de indrukwekkende selectie van 29 renners blijft Tom Boonen. Naast de Bom van Balen liggen er nog twaalf landgenoten onder contract bij de wielerformatie.

Eerste dag van ons nieuwe leven

"Vorig seizoen boekten we 60 overwinningen en 35 tweede plaatsen, het wordt dus moeilijk om beter te doen", bekende Lefevere. "Vorig jaar was echt een 'grand cru classé', maar we mogen niet te veel terugkijken naar vroeger. Cijfers interesseren me ook minder, ik kijk liever naar de kwaliteit in de ploeg en die is enorm. We moeten vandaag dan ook beschouwen als de eerste dag van ons nieuwe leven."

"Ik hoop dat we dit jaar vooruitgang blijven boeken, want ik bekijk dit als een langetermijnproject", vulde de Tsjechische teameigenaar Zdenek Bakala verder aan. "Vorig seizoen hadden we stevige doelen vooropgesteld en ze hebben zelfs nog beter gedaan." (Belga/TE)

"We willen het beste team ter wereld worden in de verschillende disciplines", verduidelijkte bestuurslid Bessel Kok tijdens de ploegvoorstelling in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. De ploeg van algemeen manager Patrick Lefevere wist in vergelijking met vorig seizoen de belangrijkste pionnen te behouden en versterkte zich met onder meer de Britse spurtbom Mark Cavendish en Gianni Meersman gevoelig. 'Cav' was de opmerkelijkste transfer van het tussenseizoen en moet onmiddellijk resultaat opleveren in de wielerrondes. De 27-jarige Meersman kwam over van Lotto-Belisol en wordt meer een man voor de toekomst. Absolute kopman voor het voorjaar in de indrukwekkende selectie van 29 renners blijft Tom Boonen. Naast de Bom van Balen liggen er nog twaalf landgenoten onder contract bij de wielerformatie. Eerste dag van ons nieuwe leven "Vorig seizoen boekten we 60 overwinningen en 35 tweede plaatsen, het wordt dus moeilijk om beter te doen", bekende Lefevere. "Vorig jaar was echt een 'grand cru classé', maar we mogen niet te veel terugkijken naar vroeger. Cijfers interesseren me ook minder, ik kijk liever naar de kwaliteit in de ploeg en die is enorm. We moeten vandaag dan ook beschouwen als de eerste dag van ons nieuwe leven." "Ik hoop dat we dit jaar vooruitgang blijven boeken, want ik bekijk dit als een langetermijnproject", vulde de Tsjechische teameigenaar Zdenek Bakala verder aan. "Vorig seizoen hadden we stevige doelen vooropgesteld en ze hebben zelfs nog beter gedaan." (Belga/TE)