"Ik heb vandaag het resultaat van mijn B-staal gekregen, dat was ook positief", stond er. "Maar dat verandert niets voor mij, ik heb niets illegaal gedaan".

Positieve dopingplas

Schleck leverde een positieve dopingplas af op zaterdag 14 juli, na de dertiende etappe in de Tour de France naar Cap d'Agde. Hij testte positief op het gebruik van Xipamide, een vochtafdrijvend middel. Dat middel is geen doping, maar kan gebruikt worden om dopinggebruik te maskeren. "Ik blijf zoeken hoe het verboden middel in mijn lichaam terecht kwam", klonk hij strijdvaardig. "Op dit moment analyseren we de dagen voor de controle van minuut tot minuut: wat at ik, wat dronk ik?"

XipamideXipamide kan gebruikt worden tegen een hoge bloeddruk, maar het wordt ook vaak aangetroffen bij bloedtransfusies. "Specialisten zeggen me dat dit product gevaarlijk en zelfs dodelijk is als het wordt ingenomen in combinatie met extreme omstandigheden, zoals een wielerwedstrijd", aldus Schleck. "Daarom wil ik weten hoe het in mijn lichaam kwam. Ik denk dat iemand anders daarvoor verantwoordelijk is, want ik heb niets illegaal gedaan."

"Het is ook mogelijk dat de besmetting er per ongeluk kwam. Het onderzoek stopt niet. Het duurt nog enkele dagen voor ik alle analyses heb, maar ik kom er onmiddellijk mee naar buiten", besloot de oudste van de broertjes Schleck. (Belga/INM)

"Ik heb vandaag het resultaat van mijn B-staal gekregen, dat was ook positief", stond er. "Maar dat verandert niets voor mij, ik heb niets illegaal gedaan". Positieve dopingplas Schleck leverde een positieve dopingplas af op zaterdag 14 juli, na de dertiende etappe in de Tour de France naar Cap d'Agde. Hij testte positief op het gebruik van Xipamide, een vochtafdrijvend middel. Dat middel is geen doping, maar kan gebruikt worden om dopinggebruik te maskeren. "Ik blijf zoeken hoe het verboden middel in mijn lichaam terecht kwam", klonk hij strijdvaardig. "Op dit moment analyseren we de dagen voor de controle van minuut tot minuut: wat at ik, wat dronk ik?" XipamideXipamide kan gebruikt worden tegen een hoge bloeddruk, maar het wordt ook vaak aangetroffen bij bloedtransfusies. "Specialisten zeggen me dat dit product gevaarlijk en zelfs dodelijk is als het wordt ingenomen in combinatie met extreme omstandigheden, zoals een wielerwedstrijd", aldus Schleck. "Daarom wil ik weten hoe het in mijn lichaam kwam. Ik denk dat iemand anders daarvoor verantwoordelijk is, want ik heb niets illegaal gedaan." "Het is ook mogelijk dat de besmetting er per ongeluk kwam. Het onderzoek stopt niet. Het duurt nog enkele dagen voor ik alle analyses heb, maar ik kom er onmiddellijk mee naar buiten", besloot de oudste van de broertjes Schleck. (Belga/INM)