De 28-jarige Spanjaard, de kopman van Bahrain-Merida in La Grande Boucle, ging net als zijn landgenoot Alejandro Valverde tegen de grond in de tijdrit en moest de strijd staken. Hij knalde op het spekgladde parcours tegen de dranghekkens en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar kwam de breuk aan het licht, de komende dagen zal het team met meer informatie komen.

"Dit is een zware klap voor ons, Ion was onze kopman. Renners en staff zullen de koppen bij mekaar steken om nieuwe uitdagingen te vinden in deze Tour", meldde Bahrain-Merida nog.

Eerder op de avond bleek al dat Valverde bij zijn val een gebroken knieschijf en een breuk in het sprongbeen heeft opgelopen. Hij gaat zaterdagavond of -nacht nog onder het mes en komt dit seizoen in principe niet meer in actie.

De 28-jarige Spanjaard, de kopman van Bahrain-Merida in La Grande Boucle, ging net als zijn landgenoot Alejandro Valverde tegen de grond in de tijdrit en moest de strijd staken. Hij knalde op het spekgladde parcours tegen de dranghekkens en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar kwam de breuk aan het licht, de komende dagen zal het team met meer informatie komen. "Dit is een zware klap voor ons, Ion was onze kopman. Renners en staff zullen de koppen bij mekaar steken om nieuwe uitdagingen te vinden in deze Tour", meldde Bahrain-Merida nog. Eerder op de avond bleek al dat Valverde bij zijn val een gebroken knieschijf en een breuk in het sprongbeen heeft opgelopen. Hij gaat zaterdagavond of -nacht nog onder het mes en komt dit seizoen in principe niet meer in actie.