Ook Thomas De Gendt naar Vacansoleil

De 23-jarige beloftevolle wielrenner tekende een contract voor twee jaar.

Thomas De Gendt stapt over van Topsort Vlaanderen naar Vacansoleil. De beloftevolle wielrenner heeft woensdag een contract voor twee jaar ondertekend bij de Nederlandse wielerformatie van sportdirecteur Hilaire Van der Schueren.

De 23-jarige De Gendt behaalde dit jaar een tweede
plaats in de Brabantse Pijl. In de Ster van Bessèges, de Ronde van België en de Ster Elektrotoer eindigde hij in de top vijf. Vorig jaar won hij een etappe in de Ronde van Wallonië.

Dinsdag haalde Vacansolei al een andere Belgische renner binnen. Belgisch kampioen Stijn Devolder tekende er een contract voor twee jaar met ingang van 1 januari 2011.

De Nederlandse wielerploeg hoopt zich nog te versterken met de Spaanse olympische kampioen Samuel Sanchez, die in de voorbije Ronde van Frankrijk vierde werd.