Het opleidingsteam van wielerploeg Astana moet zijn activiteiten voor onbepaalde tijd stopzetten. De Kazachse wielerbond nam die beslissing na de verschillende dopinggevallen in de ploeg.

De voorbije maanden testten drie renners in de selectie positief. Ook de broers Maxim en Valentin Iglinskiy uit de gelijknamige WorldTour-ploeg liepen tegen de lamp, wat het totaal op vijf betrapte Astana-renners bracht.

De Kazachse wielerbond laat weten een "intern onderzoek" te zullen voeren naar de dopinggevallen. Dmitri Sedoun, algemeen manager van het Astana Continental Team, is ontslagen. Alexandre Vinokourov, die de WorldTour-ploeg leidt, blijft voorlopig buiten schot. (Belga/WB)

Het opleidingsteam van wielerploeg Astana moet zijn activiteiten voor onbepaalde tijd stopzetten. De Kazachse wielerbond nam die beslissing na de verschillende dopinggevallen in de ploeg. De voorbije maanden testten drie renners in de selectie positief. Ook de broers Maxim en Valentin Iglinskiy uit de gelijknamige WorldTour-ploeg liepen tegen de lamp, wat het totaal op vijf betrapte Astana-renners bracht. De Kazachse wielerbond laat weten een "intern onderzoek" te zullen voeren naar de dopinggevallen. Dmitri Sedoun, algemeen manager van het Astana Continental Team, is ontslagen. Alexandre Vinokourov, die de WorldTour-ploeg leidt, blijft voorlopig buiten schot. (Belga/WB)