De 36-jarige Italiaan Luca Paolini (Katusha) heeft de derde etappe, over 222 kilometer van Sorrente naar Marina di Ascea, in de 96e Ronde van Italië gewonnen. Paolini ging er op zeven kilometer van de finish vandoor en had op de streep 16 seconden voor op de Australiër Cadel Evans, die de Canadees Ryder Hesjedal om de tweede plaats achter zich liet.

Paolini is ook de nieuwe rozetruidrager. Hij heeft in de stand 17 seconden voor op de Brit Bradley Wiggins en de Colombiaan Rigoberto Uran. Ook onze landgenoot Willem Wauters mocht het podium op. De 23-jarige neoprof van Vacansoleil-DCM mocht het blauw aantrekken als leider in het bergklassement.

Derde etappe kleurt beetje Belgisch

De derde girorit kreeg een Belgisch tintje dankzij een vroege ontsnapping van zeven renners, met daarbij naast Willem Wauters ook Bert De Backer en Dirk Bellemakers. Jackson Rodriguez, Jarlinson Pantano, Fabio Taborre en Manuele Boaro waren de anderen. Nadat Wauters als eerste over de top van San Mauro Cilento van tweede categorie gekomen was en daar voldoende punten voor het bergklassement gepakt had, ging Taborre solo.

Op 25 kilometer van het einde en tijdens de tweede beklimming van de dag was hij eraan voor de moeite. De favorieten voor de eindzege begonnen daarop elkaar te bestoken, zowel tijdens het tweede gedeelte van de klim als in de afdaling. Vooral Hesjedal trok hard van leer. Onder zijn impuls ontstond een kopgroep van zeventien, waaruit Paolini, in februari winnaar van de Omloop het

Nieuwsblad, naar zijn tweede zege van het seizoen demarreerde. (Belga/INM)

De 36-jarige Italiaan Luca Paolini (Katusha) heeft de derde etappe, over 222 kilometer van Sorrente naar Marina di Ascea, in de 96e Ronde van Italië gewonnen. Paolini ging er op zeven kilometer van de finish vandoor en had op de streep 16 seconden voor op de Australiër Cadel Evans, die de Canadees Ryder Hesjedal om de tweede plaats achter zich liet. Paolini is ook de nieuwe rozetruidrager. Hij heeft in de stand 17 seconden voor op de Brit Bradley Wiggins en de Colombiaan Rigoberto Uran. Ook onze landgenoot Willem Wauters mocht het podium op. De 23-jarige neoprof van Vacansoleil-DCM mocht het blauw aantrekken als leider in het bergklassement. Derde etappe kleurt beetje Belgisch De derde girorit kreeg een Belgisch tintje dankzij een vroege ontsnapping van zeven renners, met daarbij naast Willem Wauters ook Bert De Backer en Dirk Bellemakers. Jackson Rodriguez, Jarlinson Pantano, Fabio Taborre en Manuele Boaro waren de anderen. Nadat Wauters als eerste over de top van San Mauro Cilento van tweede categorie gekomen was en daar voldoende punten voor het bergklassement gepakt had, ging Taborre solo. Op 25 kilometer van het einde en tijdens de tweede beklimming van de dag was hij eraan voor de moeite. De favorieten voor de eindzege begonnen daarop elkaar te bestoken, zowel tijdens het tweede gedeelte van de klim als in de afdaling. Vooral Hesjedal trok hard van leer. Onder zijn impuls ontstond een kopgroep van zeventien, waaruit Paolini, in februari winnaar van de Omloop het Nieuwsblad, naar zijn tweede zege van het seizoen demarreerde. (Belga/INM)