Alessandro Petacchi heeft woensdag zijn tweede rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Petacchi won in Reimseen massaspurt voor Julian Dean en Edvald Boasson-Hagen. Fabian Cancellara blijft in de gele leiderstrui.

Petacchi (Lampre) was de snelste aan het einde van de vierde etappe van Cambrai naar Reims over een afstand van 153,5 kilometer.

De Italiaan, die zondag ook al de eerste rit naar Brussel had gewonnen, haalde het in een massaspurt van de Nieuw-Zeelander Julian Dean (Garmin) en de Noor Edvald Boasson Hagen (Sky). Robbie McEwen werd vierde. Mark Cavendish kwam ruim tekort en finishte pas als twaalfde.

De rit werd gedomineerd door een lange ontsnapping van vijf renners: Dimitri Champion, Nicolas Vogondy, Iñaki Isasi, Iban Mayoz en de Belg Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto).

Het vijftal ging onmiddellijk na de start in de aanval en werd pas op 3 kilometer voor de streep gegrepen.

Cancellara (Saxo Bank) eindigde in de buik van het peloton en behield de gele trui. Thor Hushovd blijft in het groen.

Alessandro Petacchi heeft woensdag zijn tweede rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Petacchi won in Reimseen massaspurt voor Julian Dean en Edvald Boasson-Hagen. Fabian Cancellara blijft in de gele leiderstrui. Petacchi (Lampre) was de snelste aan het einde van de vierde etappe van Cambrai naar Reims over een afstand van 153,5 kilometer.De Italiaan, die zondag ook al de eerste rit naar Brussel had gewonnen, haalde het in een massaspurt van de Nieuw-Zeelander Julian Dean (Garmin) en de Noor Edvald Boasson Hagen (Sky). Robbie McEwen werd vierde. Mark Cavendish kwam ruim tekort en finishte pas als twaalfde.De rit werd gedomineerd door een lange ontsnapping van vijf renners: Dimitri Champion, Nicolas Vogondy, Iñaki Isasi, Iban Mayoz en de Belg Francis De Greef (Omega Pharma-Lotto). Het vijftal ging onmiddellijk na de start in de aanval en werd pas op 3 kilometer voor de streep gegrepen. Cancellara (Saxo Bank) eindigde in de buik van het peloton en behield de gele trui. Thor Hushovd blijft in het groen.