De Slowaak Peter Sagan heeft zondag in de Qatarese hoofdstad Doha voor het tweede jaar op een rij de wereldtitel wielrennen op de weg veroverd. De Brit Mark Cavendish pakte de zilveren medaille, voor Tom Boonen.

Na 257,5 km, waarvan zeven rondes van 15,2 km op The Pearl, toonde Sagan zich de sterkste in de sprint. Cavendish en Boonen, die zaterdag zijn 36e verjaardag vierde, moesten tevreden zijn met respectievelijk de tweede en derde plaats. De Australiër Michael Matthews en de Italiaan Giacomo Nizzolo vervolledigden de top vijf.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet kwam als 10e over de streep. De Belgische ploeg toonde zich in de woestijn, waar er sprake was van waaiervorming. Bij het aansnijden van de plaatselijke ronden zaten maar liefst zes Belgen in de kopgroep: Boonen, Van Avermaet, Keukeleire, Naesen, Roelandts en Stuyven. Op 2,3 kilometer van de meet ging de Nederlander Tom Leezer er vandoor, maar hij werd in het slot gegrepen door de elitegroep. Peter Sagan is de eerste renner sinds Paolo Bettini (2006-2007) die erin slaagt zijn regenboogtrui met succes te verdedigen. (Belga/TE)

De Slowaak Peter Sagan heeft zondag in de Qatarese hoofdstad Doha voor het tweede jaar op een rij de wereldtitel wielrennen op de weg veroverd. De Brit Mark Cavendish pakte de zilveren medaille, voor Tom Boonen. Na 257,5 km, waarvan zeven rondes van 15,2 km op The Pearl, toonde Sagan zich de sterkste in de sprint. Cavendish en Boonen, die zaterdag zijn 36e verjaardag vierde, moesten tevreden zijn met respectievelijk de tweede en derde plaats. De Australiër Michael Matthews en de Italiaan Giacomo Nizzolo vervolledigden de top vijf. Olympisch kampioen Greg Van Avermaet kwam als 10e over de streep. De Belgische ploeg toonde zich in de woestijn, waar er sprake was van waaiervorming. Bij het aansnijden van de plaatselijke ronden zaten maar liefst zes Belgen in de kopgroep: Boonen, Van Avermaet, Keukeleire, Naesen, Roelandts en Stuyven. Op 2,3 kilometer van de meet ging de Nederlander Tom Leezer er vandoor, maar hij werd in het slot gegrepen door de elitegroep. Peter Sagan is de eerste renner sinds Paolo Bettini (2006-2007) die erin slaagt zijn regenboogtrui met succes te verdedigen. (Belga/TE)