Peter Sagan past na knieoperatie voor Olympische Spelen

© Belga Image

Peter Sagan zal na zijn knieoperatie niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio (23/07-8/08). Dat heeft het Slovaaks olympisch comité dinsdag bekendgemaakt.

Maandag meldde Sagans team Bora-hansgrohe dat de drievoudige wereldkampioen na zijn opgave in de Ronde van Frankrijk een kleine operatie aan de knie heeft ondergaan in zijn woonplaats Monaco. Binnen enkele dagen mag hij al opnieuw op de fiets zitten, maar een comeback in Tokio komt te vroeg.

Sagan besliste vorige week donderdag om niet te starten in de twaalfde etappe van de Tour. Hij had te veel last van kniepijn na zijn zware val in de derde rit. Tijdens de massasprint in Pontivy ging de Slovaak zwaar onderuit met Caleb Ewan. Hij liep daarbij een diepe wonde op boven de patellapees, die enkele dagen later begon te ontsteken. Sagan verklaarde vorige week dat hij hoopte de Olympische Spelen in Tokio te halen, maar dat blijkt dus niet mogelijk.

Sagan wordt in de Slovaakse selectie vervangen door Lukas Kubis. Juraj Sagan, de oudere broer van Peter, is de andere renner die Slovakije op 24 juli zal vertegenwoordigen in de olympische wegrit.

Op de Spelen van 2012 in Londen werd Sagan 34e in de wegrit. Vier jaar later kwam hij in Rio de Janeiro in actie in het mountainbiken.

Partner Content