Peter Sagan heeft de eerste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Op de slotklim in Seraing klopte de Slovaakse kampioen in de sprint Fabian Cancellara en Edvald Boasson Hagen.

Philippe Gilbert eindigde als eerste Belg op de vierde plaats. Cancellara behoudt de gele leiderstrui.

Ontsnapping

Zes renners ontsnapten meteen na de officiële start in Luik: de Fransen Yohann Gène, Maxime Bouet, Nicolas Edet, Anthony Delaplace, de Spanjaard Pablo Urtasun en de Deen Michael Morkov.

Het peloton knabbelde gezapig aan hun maximale voorsprong van vijf minuten, en werd even voor de vod van de laatste 20km opgeschrikt door enkele valpartijen met Luis Leon Sanchez, Michael Rogers en Alejandro Valverde als voornaamste slachtoffers. Allemaal konden ze wel opnieuw op de fiets kruipen.

De hergroepering kwam er pas op 9 kilometer van het einde en het peloton met Lotto-Belisol op kop stoomde nu naar de slotklim. Daar werden de debatten geopend door Chavanel, maar het was de versnelling van Cancellara die de goede bleek. Enkel Sagan kon volgen maar kon of wou niet overnemen, waardoor Boasson Hagen nog kon terugkomen.

Het trio mocht sprinten om de zege en daarin stond er geen maat op Sagan. Cancellara werd tweede en behoudt het geel, Boasson Hagen derde. De voorwacht van het peloton, met Gilbert op kop, kwam in de laatste hectometers nog fel opzetten, maar meer dan de vierde plaats zat er voor de streekrenner niet in. (Belga/KVDA)

Peter Sagan heeft de eerste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Op de slotklim in Seraing klopte de Slovaakse kampioen in de sprint Fabian Cancellara en Edvald Boasson Hagen. Philippe Gilbert eindigde als eerste Belg op de vierde plaats. Cancellara behoudt de gele leiderstrui. Ontsnapping Zes renners ontsnapten meteen na de officiële start in Luik: de Fransen Yohann Gène, Maxime Bouet, Nicolas Edet, Anthony Delaplace, de Spanjaard Pablo Urtasun en de Deen Michael Morkov. Het peloton knabbelde gezapig aan hun maximale voorsprong van vijf minuten, en werd even voor de vod van de laatste 20km opgeschrikt door enkele valpartijen met Luis Leon Sanchez, Michael Rogers en Alejandro Valverde als voornaamste slachtoffers. Allemaal konden ze wel opnieuw op de fiets kruipen. De hergroepering kwam er pas op 9 kilometer van het einde en het peloton met Lotto-Belisol op kop stoomde nu naar de slotklim. Daar werden de debatten geopend door Chavanel, maar het was de versnelling van Cancellara die de goede bleek. Enkel Sagan kon volgen maar kon of wou niet overnemen, waardoor Boasson Hagen nog kon terugkomen. Het trio mocht sprinten om de zege en daarin stond er geen maat op Sagan. Cancellara werd tweede en behoudt het geel, Boasson Hagen derde. De voorwacht van het peloton, met Gilbert op kop, kwam in de laatste hectometers nog fel opzetten, maar meer dan de vierde plaats zat er voor de streekrenner niet in. (Belga/KVDA)