Dat meldt zijn team BMC.

De 33-jarige Luikenaar was samen met ploegmaat Loïc Vliegen aan het trainen in België toen ze ruzie kregen met twee dronken mannen die in een auto zaten. Eén van de twee stapte uit en gedroeg zich agressief tegenover de twee wielrenners.

Bij het handgemeen dat volgde, liep Philippe Gilbert drie breukjes op in de linkermiddelvinger. Die werden in het ziekenhuis met kleine pinnetjes vastgezet.

Arrestaties

"Voor het overige is Philippe in orde", verklaarde teamdokter Max Testa. "Hij zal een dag of twee niet kunnen fietsen. Na het weekeinde kunnen we beter inschatten welke gevolgen dit heeft voor de Ardennenklassiekers, maar ik denk dat hij ze gewoon kan rijden."

"In fysiek opzicht gaat het niet heel slecht, maar ik ben vooral geschokt", reageerde Gilbert. "Dit verwacht je totaal niet als je een trainingsritje maakt."

Loïc Vliegen kwam er ongeschonden vanaf. Naar verluidt heeft de politie de dronken ruziemakers ter plekke opgepakt.

(Belga/RR)

Dat meldt zijn team BMC. De 33-jarige Luikenaar was samen met ploegmaat Loïc Vliegen aan het trainen in België toen ze ruzie kregen met twee dronken mannen die in een auto zaten. Eén van de twee stapte uit en gedroeg zich agressief tegenover de twee wielrenners. Bij het handgemeen dat volgde, liep Philippe Gilbert drie breukjes op in de linkermiddelvinger. Die werden in het ziekenhuis met kleine pinnetjes vastgezet."Voor het overige is Philippe in orde", verklaarde teamdokter Max Testa. "Hij zal een dag of twee niet kunnen fietsen. Na het weekeinde kunnen we beter inschatten welke gevolgen dit heeft voor de Ardennenklassiekers, maar ik denk dat hij ze gewoon kan rijden." "In fysiek opzicht gaat het niet heel slecht, maar ik ben vooral geschokt", reageerde Gilbert. "Dit verwacht je totaal niet als je een trainingsritje maakt." Loïc Vliegen kwam er ongeschonden vanaf. Naar verluidt heeft de politie de dronken ruziemakers ter plekke opgepakt. (Belga/RR)