Van bij de start in Bergamo was het aan het regenen en het natte wegdek zorgde voor brokken in de afdaling van de Muur van Sormano, op ongeveer 70 kilometer van de finish.

Gilbert kroop meteen in de volgwagen en kan dus een kruis maken over zijn ambities om de 'Koers van de vallende bladeren', de laatste klassieker van het wielerseizoen, voor de derde keer te winnen.

"Hij heeft wat schaafwonden en kleine snijwonden, maar er is niets gebroken. Hij komt er uiteindelijk met de schrik vanaf," vertelde zijn ploegleider John Lelangue aan de Italiaanse televisiezender RAI.

Ook Gilberts Italiaanse ploegmaat bij BMC Alessandro Ballan en diens landgenoot Luca Paolini (Katusha) moesten door een valpartij uit de koers stappen. (Belga/KVDA)

Van bij de start in Bergamo was het aan het regenen en het natte wegdek zorgde voor brokken in de afdaling van de Muur van Sormano, op ongeveer 70 kilometer van de finish. Gilbert kroop meteen in de volgwagen en kan dus een kruis maken over zijn ambities om de 'Koers van de vallende bladeren', de laatste klassieker van het wielerseizoen, voor de derde keer te winnen. "Hij heeft wat schaafwonden en kleine snijwonden, maar er is niets gebroken. Hij komt er uiteindelijk met de schrik vanaf," vertelde zijn ploegleider John Lelangue aan de Italiaanse televisiezender RAI. Ook Gilberts Italiaanse ploegmaat bij BMC Alessandro Ballan en diens landgenoot Luca Paolini (Katusha) moesten door een valpartij uit de koers stappen. (Belga/KVDA)