Op de vandaag gepubliceerde nieuwe ranking, daags na de Ronde van Peking, behoudt Gilbert een voorsprong van 124 punten op zijn eerste achtervolger, de Australische tourwinnaar Cadel Evans (BMC). Met alleen nog de Ronde van Lombardije (15 oktober) op het programma, kan de 29-jarige Gilbert niet meer van de eerste plaats worden gestoten. De winnaar in Lombardije verdient immers 100 punten.

Gilbert, die de Ronde van Lombardije de voorbije twee jaar won, totaliseert 698 punten, Evans 574. Op de derde plaats staat de Spanjaard Alberto Contador (SaxoBank-SunGard).

De Duitser Tony Martin (HTC-Highroad) maakt de mooiste sprong in het klassement. De wereldkampioen tijdrijden won zondag de allereerste Ronde van Peking en wipt van de 13e naar de 6e plaats.

In het ploegenklassement behoudt Omega Pharma-Lotto de eerste plaats voor het Britse Sky en het Luxemburgse Leopard Trek. Quick.Step blijft 16e. Spanje voert nog steeds het landenklassement aan voor België en Italië. (Belga/KVDA)

Op de vandaag gepubliceerde nieuwe ranking, daags na de Ronde van Peking, behoudt Gilbert een voorsprong van 124 punten op zijn eerste achtervolger, de Australische tourwinnaar Cadel Evans (BMC). Met alleen nog de Ronde van Lombardije (15 oktober) op het programma, kan de 29-jarige Gilbert niet meer van de eerste plaats worden gestoten. De winnaar in Lombardije verdient immers 100 punten.Gilbert, die de Ronde van Lombardije de voorbije twee jaar won, totaliseert 698 punten, Evans 574. Op de derde plaats staat de Spanjaard Alberto Contador (SaxoBank-SunGard).De Duitser Tony Martin (HTC-Highroad) maakt de mooiste sprong in het klassement. De wereldkampioen tijdrijden won zondag de allereerste Ronde van Peking en wipt van de 13e naar de 6e plaats.In het ploegenklassement behoudt Omega Pharma-Lotto de eerste plaats voor het Britse Sky en het Luxemburgse Leopard Trek. Quick.Step blijft 16e. Spanje voert nog steeds het landenklassement aan voor België en Italië. (Belga/KVDA)