Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Als renner van Omega Pharma-Lotto won Gilbert in 2011 het vierluik Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Bovenop een jaarloon van 1,2 miljoen euro leverde hem dat 715.000 euro aan bonussen op.

De Gentse arbeidsrechtbank zegt nu dat Gilbert 300.000 euro moet terugbetalen aan de 'Belgian Cycling Company' (BCC), de juridische structuur die Marc Coucke opzette om de wielerploeg te beheren. Dat is een opvallende uitspraak, omdat eerder twee Zwitserse rechtbanken Gilbert in het gelijk hadden gesteld.

Het dispuut tussen Coucke en Gilbert gaat over een contract dat beide partijen afsloten in maart 2010. Gilbert verlengde toen zijn contract bij de Lotto-ploeg voor 2011, waarbij in een bijlage ook een optie voor 2012 stond. Lotto liet eind juli 2011 weten dat het die optie zou lichten, maar de renner had daar geen oren naar, omdat hij veel lucratievere voorstellen kreeg.

Nog beroep mogelijk

Uitendelijk koos Gilbert voor het Amerikaanse BMC-team. Coucke en de Lotto-ploeg vonden dat contractbreuk en weigerden de voorziene 715.000 euro bonussen uit te betalen. Er volgde een juridisch steekspel. Walter Van Steenbrugge, de advocaat die de Belgian Cycling Company en Marc Coucke vertegenwoordigt, maakte de zaak opnieuw aanhangig voor de Gentse arbeidsrechtbank en haalt nu zijn slag thuis. Gilbert kan nog in beroep gaan bij het Arbeidshof.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Als renner van Omega Pharma-Lotto won Gilbert in 2011 het vierluik Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Bovenop een jaarloon van 1,2 miljoen euro leverde hem dat 715.000 euro aan bonussen op. De Gentse arbeidsrechtbank zegt nu dat Gilbert 300.000 euro moet terugbetalen aan de 'Belgian Cycling Company' (BCC), de juridische structuur die Marc Coucke opzette om de wielerploeg te beheren. Dat is een opvallende uitspraak, omdat eerder twee Zwitserse rechtbanken Gilbert in het gelijk hadden gesteld. Het dispuut tussen Coucke en Gilbert gaat over een contract dat beide partijen afsloten in maart 2010. Gilbert verlengde toen zijn contract bij de Lotto-ploeg voor 2011, waarbij in een bijlage ook een optie voor 2012 stond. Lotto liet eind juli 2011 weten dat het die optie zou lichten, maar de renner had daar geen oren naar, omdat hij veel lucratievere voorstellen kreeg. Uitendelijk koos Gilbert voor het Amerikaanse BMC-team. Coucke en de Lotto-ploeg vonden dat contractbreuk en weigerden de voorziene 715.000 euro bonussen uit te betalen. Er volgde een juridisch steekspel. Walter Van Steenbrugge, de advocaat die de Belgian Cycling Company en Marc Coucke vertegenwoordigt, maakte de zaak opnieuw aanhangig voor de Gentse arbeidsrechtbank en haalt nu zijn slag thuis. Gilbert kan nog in beroep gaan bij het Arbeidshof.(Belga/RR)