De Fransman Pierre Rolland (Europcar) was na de 14e rit van de Ronde van Frankrijk kop van jut omdat hij had versneld terwijl de rest van het peloton Cadel Evans opwachtte. "Maar ik was me van geen kwaad bewust", verdedigt de nummer negen van het klassement zich.

Evans had op de top van de Mur de Péquère een lekke band. Het duurde meer dan een minuut voor BMC het wiel gewisseld kreeg en in de afdaling kreeg de Australiër opnieuw pech. Zo verloor Evans twee minuten. Wiggins liet iedereen echter wachten, maar Pierre Rolland trok ten aanval, maar werd weer gegrepen. In de finale werd het peloton geteisterd door lekke banden. Later bleek dat toeschouwers spijkers op de weg hadden gestrooid.

"Ik wist helemaal niet dat er zoveel lekke banden waren", aldus Rolland. "Dat heeft men me pas verteld toen ik weer gegrepen was. Ik ben een renner die de codes van het peloton respecteert. Ik had me op voorhand voorgenomen aan te vallen en toen ik de kans zag, ging ik. Daar heb ik nu oprecht spijt van. De verwijten die men me nu maakt, doen pijn."

Lotto-Belisol: 'Dit is koers'

De aanval van Rolland leidde tot meer gebakkelei. Jurgen Van den Broeck werd tijdens de wedstrijd verbaal aangevallen omdat Lotto-Belisol samen met Liquigas, wel tempo maakte, terwijl andere teams wilden wachten op Evans.

"Ik wist wel dat Wiggins de wedstrijd stil had gelegd om Evans te laten terug komen. Maar toen Rolland plots ging aanvallen stond er ons nog maar een ding te doen en dat was een tegenaanval op poten zetten", legde ploegleider Herman Frison uit. (Rolland staat in het algemeen klassement op 3'43 van Van den Broeck, nvdr.)

"Dat sommigen daar problemen mee hebben, is dan hun zaak. Dit is nu eenmaal koers. In de Vogezen maakten wij met Van den Broeck hetzelfde mee. Heb je toen iemand op hem zien wachten? Ik niet. Wij verdedigden alleen onze plaats in het algemeen klassement en konden Rolland dus zeker niet laten wegrijden." (Belga/KVDA)

De Fransman Pierre Rolland (Europcar) was na de 14e rit van de Ronde van Frankrijk kop van jut omdat hij had versneld terwijl de rest van het peloton Cadel Evans opwachtte. "Maar ik was me van geen kwaad bewust", verdedigt de nummer negen van het klassement zich. Evans had op de top van de Mur de Péquère een lekke band. Het duurde meer dan een minuut voor BMC het wiel gewisseld kreeg en in de afdaling kreeg de Australiër opnieuw pech. Zo verloor Evans twee minuten. Wiggins liet iedereen echter wachten, maar Pierre Rolland trok ten aanval, maar werd weer gegrepen. In de finale werd het peloton geteisterd door lekke banden. Later bleek dat toeschouwers spijkers op de weg hadden gestrooid. "Ik wist helemaal niet dat er zoveel lekke banden waren", aldus Rolland. "Dat heeft men me pas verteld toen ik weer gegrepen was. Ik ben een renner die de codes van het peloton respecteert. Ik had me op voorhand voorgenomen aan te vallen en toen ik de kans zag, ging ik. Daar heb ik nu oprecht spijt van. De verwijten die men me nu maakt, doen pijn." Lotto-Belisol: 'Dit is koers' De aanval van Rolland leidde tot meer gebakkelei. Jurgen Van den Broeck werd tijdens de wedstrijd verbaal aangevallen omdat Lotto-Belisol samen met Liquigas, wel tempo maakte, terwijl andere teams wilden wachten op Evans. "Ik wist wel dat Wiggins de wedstrijd stil had gelegd om Evans te laten terug komen. Maar toen Rolland plots ging aanvallen stond er ons nog maar een ding te doen en dat was een tegenaanval op poten zetten", legde ploegleider Herman Frison uit. (Rolland staat in het algemeen klassement op 3'43 van Van den Broeck, nvdr.) "Dat sommigen daar problemen mee hebben, is dan hun zaak. Dit is nu eenmaal koers. In de Vogezen maakten wij met Van den Broeck hetzelfde mee. Heb je toen iemand op hem zien wachten? Ik niet. Wij verdedigden alleen onze plaats in het algemeen klassement en konden Rolland dus zeker niet laten wegrijden." (Belga/KVDA)