Het houten ventje draagt een regenboogtrui en een hoedje met hetzelfde motief. De keuze voor de marionet wiens neus langer wordt als hij liegt, lijkt bizar zo kort nadat de wielerwereld werd opgeschrikt door de dopingzaak van Lance Armstrong, de wereldkampioen van 1993.

Positieve blik

De keuze voor het geesteskind van de Florentijnse schrijver Carlo Collodi was echter al veel eerder genomen. "Bovendien kijkt onze Pinokkio de toekomst met vertrouwen tegemoet", verzekeren de organisatoren op hun website. "Hij lacht, heeft een positieve blik en is trots dat zijn Toscane het wereldkampioenschap wielrennen mag ontvangen." (Belga/TV)

Het houten ventje draagt een regenboogtrui en een hoedje met hetzelfde motief. De keuze voor de marionet wiens neus langer wordt als hij liegt, lijkt bizar zo kort nadat de wielerwereld werd opgeschrikt door de dopingzaak van Lance Armstrong, de wereldkampioen van 1993. Positieve blik De keuze voor het geesteskind van de Florentijnse schrijver Carlo Collodi was echter al veel eerder genomen. "Bovendien kijkt onze Pinokkio de toekomst met vertrouwen tegemoet", verzekeren de organisatoren op hun website. "Hij lacht, heeft een positieve blik en is trots dat zijn Toscane het wereldkampioenschap wielrennen mag ontvangen." (Belga/TV)