Claeys was de vierde man uit de generatie Flandria-bonzen en richtte in 1959 de befaamde Flandria-wielerploeg op. Tal van Belgische toprenners zoals Briek Schotte, Rik Van Looy, Walter Godefroot, Jempi Monseré en Freddy Maertens reden voor de 'rode brigade'.

"Pol had al een tijdje last van zijn luchtwegen, maar zijn overlijden is toch plotseling en komt hard aan", stelt vriend Guido Blomme. "Ik kende Pol al sinds mijn jeugdjaren. Hij was bezeten van de wielersport en richtte zo in 1959 zijn eigen wielerploeg op. Vele successen zouden volgen. Met Jean-Pierre Monseré en Freddy Maertens telden we zelfs twee wereldkampioenen binnen het team."

"Ik was omzeggens kind aan huis bij Pol Claeys. De laatste jaren, sinds ons pensioen, brachten wij bijna alle dagen samen door. Wij zullen hem missen." (Belga/KVDA)

Claeys was de vierde man uit de generatie Flandria-bonzen en richtte in 1959 de befaamde Flandria-wielerploeg op. Tal van Belgische toprenners zoals Briek Schotte, Rik Van Looy, Walter Godefroot, Jempi Monseré en Freddy Maertens reden voor de 'rode brigade'. "Pol had al een tijdje last van zijn luchtwegen, maar zijn overlijden is toch plotseling en komt hard aan", stelt vriend Guido Blomme. "Ik kende Pol al sinds mijn jeugdjaren. Hij was bezeten van de wielersport en richtte zo in 1959 zijn eigen wielerploeg op. Vele successen zouden volgen. Met Jean-Pierre Monseré en Freddy Maertens telden we zelfs twee wereldkampioenen binnen het team." "Ik was omzeggens kind aan huis bij Pol Claeys. De laatste jaren, sinds ons pensioen, brachten wij bijna alle dagen samen door. Wij zullen hem missen." (Belga/KVDA)