Quick-Step Alpha Vinyl rekent op Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel voor Brabantse Pijl

© belga

Quick-Step Alpha Vinyl rekent woensdag in de Brabantse Pijl op de Fransman Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel. Dat heeft de Belgische wielerformatie vandaag gemeld.

Alaphilippe, die in 2020 de overwinning pakte, zal de Brabantse Pijl voor de zesde keer rijden. De voorbije week was de Fransman aan zet in de Ronde van het Baskenland, waar hij een etappezege scoorde en twee podiumplaatsen behaalde. Ook Evenepoel zal in de Brabantse Pijl, tussen Leuven en Overijse (205,1 kilometer), starten. De 22-jarige renner kwam in het Baskenland dicht bij de eindzege, maar viel na de laatste etappe nog terug naar de vierde plaats.

Samen met Alaphilippe krijgt hij de steun van de Italianen Andrea Bagioli en Davide Ballerini, de Fransman Rémi Cavagna, Dries Devenyns en Mauri Vansevenant. ‘We gaan met veel vertrouwen de wedstrijd in na een solide week in het Baskenland, waar veel van onze renners voor de Brabantse Pijl aanwezig waren en sterk reden’, zegt sportdirecteur Geert Van Bondt. ‘Zowel de moraal als de vorm zijn goed. Met Julian en Remco hebben we twee kopmannen, renners die in staat zijn om in de slotfase van de wedstrijd mee te draaien. Andrea, waarvan we nog moeten afwachten hoe hij herstelt na zijn valpartij in de Amstel Gold Race, Davide, Rémi, Dries en Mauri zullen hen veel steun bezorgen en kunnen ons helpen om ver te komen in de wedstrijd.’

Partner Content