De Fransman Jean-Christophe Péraud werd op 26 seconden derde.

Eerste profzege

Het is de eerste profzege voor Majka, die aan zijn eerste Tourdeelname bezig is.

Aanvankelijk was Majka, in mei zesde in de Ronde van Italië, niet voorzien voor de Tour. In laatste instantie moest hij, een beetje tegen zijn zin, de in een dopingzaak verwikkelde Tsjech Roman Kreuziger komen vervangen. In de Tour moest Majka Alberto Contador bijstaan, maar de Spaanse kopman van Tinkoff-Saxo verdween door een valpartij in de tiende etappe uit de wedstrijd.

Benen

Onze landgenoot Jurgen Van den Broeck moest de favorieten al vroeg op de slotklim laten gaan, hij verloor net geen vijf minuten (4'59") en kwam als 26e binnen.

'Ik had gewoon de benen niet', reageerde Van Den Broeck meteen na de aankomst. "Ik heb er echt geen verklaring voor. Dit is heel erg rot.'

Nibali verstevigde nog maar eens zijn leidersplaats. De 29-jarige Italiaan heeft nu 4'37" voor op de Spanjaard Alejandro Valverde, in de etappe tiende op 1'24". De Fransman Romain Bardet is op 4'50 derde".

Van Den Broeck zakte uit de top tien naar de elfde plaats, op 11'02" van Nibali en op 6'12" van het podium. (Belga/KVDA)

De Fransman Jean-Christophe Péraud werd op 26 seconden derde.Het is de eerste profzege voor Majka, die aan zijn eerste Tourdeelname bezig is. Aanvankelijk was Majka, in mei zesde in de Ronde van Italië, niet voorzien voor de Tour. In laatste instantie moest hij, een beetje tegen zijn zin, de in een dopingzaak verwikkelde Tsjech Roman Kreuziger komen vervangen. In de Tour moest Majka Alberto Contador bijstaan, maar de Spaanse kopman van Tinkoff-Saxo verdween door een valpartij in de tiende etappe uit de wedstrijd.Onze landgenoot Jurgen Van den Broeck moest de favorieten al vroeg op de slotklim laten gaan, hij verloor net geen vijf minuten (4'59") en kwam als 26e binnen. 'Ik had gewoon de benen niet', reageerde Van Den Broeck meteen na de aankomst. "Ik heb er echt geen verklaring voor. Dit is heel erg rot.' Nibali verstevigde nog maar eens zijn leidersplaats. De 29-jarige Italiaan heeft nu 4'37" voor op de Spanjaard Alejandro Valverde, in de etappe tiende op 1'24". De Fransman Romain Bardet is op 4'50 derde". Van Den Broeck zakte uit de top tien naar de elfde plaats, op 11'02" van Nibali en op 6'12" van het podium. (Belga/KVDA)