Remco Evenepoel populairste Belgische renner op Instagram

© BELGAIMAGE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De 20-jarige wielrenner stak onlangs Philippe Gilbert voorbij. Greg Van Avermaet en Wout van Aert volgen op drie en vier.

Op Instagram zijn er maar vier Belgische renners die méér dan 100.000 volgers hebben: Remco Evenepoel (290.116), Philippe Gilbert (289.931), Greg Van Avermaet (265.971) en Wout van Aert (248.686).

Tot voor kort was Philippe Gilbert de populairste Belgische coureur op Instagram, maar Remco Evenepoel heeft dit jaar het gat helemaal dicht gereden.

Tussen eind vorig jaar en zijn winst in de Ronde van de Algarve, midden februari, kreeg hij er meer dan 50.000 volgers bij. In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen ging het steeds meer crescendo met de populariteit van de nog altijd maar 20-jarige renner op Instagram. Dat heeft ook te maken met het feit dat Evenepoel vrij actief is op het medium.

Ter vergelijking: Mathieu van der Poel, amper actief op sociale media, doet veel beter dan de Belgen (bijna 455.000 volgers op Instagram). En buitenlandse toprenners, zoals Egan Bernal (819.000) en Chris Froome (meer dan 1 miljoen), hebben veel meer fans op Instagram, maar zij wonen dan ook in landen met een veel grotere bevolking dan België.

Belgen uit andere sporten

Als we het aantal volgers van Evenepoel even afzetten tegenover een aantal andere topsporters in België, dan doet de renner het uitstekend.

Nafi Thiam, toch een olympisch kampioene, heeft er bijvoorbeeld slechts 139.000. De atlete scoorde de laatste weken tijdens de lockdown in België nog op Instagram met haar work-outfilmpjes.

David Goffin, de populairste tennisser in België, zit met bijna 298.000 volgers op Instagram iets boven Evenepoel. Kim Clijsters volgt op grote afstand met slechts 123.000 volgers.

Maar al die cijfers vervallen in het niets bij onze Rode Duivels. Eden Hazard zit aan ruim 26 miljoen volgers, Kevin De Bruyne aan bijna 11 miljoen en Romelu Lukaku aan meer dan 6 miljoen.

Opvallend wel: Hans Vanaken, tweevoudig winnaar van de Gouden Schoen, heeft er nauwelijks 35.000.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content