Vlak voor de finale trokken Remco Evenepoel en Toms Skujins op avontuur. Tijdens de beklimming van de Murgil-Tontorra ontdeed Evenepoel zich van de Let. Op de top telde hij ongeveer een halve minuut voorsprong op de achtervolgende groep. Dat volstond om na 227,3 kilometer solo te finishen.

Greg Van Avermaet won de groepssprint om de tweede plaats, voor de Zwitser Marc Hirschi. Jelle Vanendert werd zevende. Evenepoel is de derde Belg op de erelijst van de Clasica San Sebastian, na Claude Criquielion (1983) en Philippe Gilbert (2011).

Dit jaar werd ook voor het eerst een vrouwenversie van de Baskische klassieker georganiseerd. De 31-jarige Australische Lucy Kennedy (Mitchelton - Scott) kwam als eerste over de streep en mag de primeureditie op haar palmares schrijven.

Vlak voor de finale trokken Remco Evenepoel en Toms Skujins op avontuur. Tijdens de beklimming van de Murgil-Tontorra ontdeed Evenepoel zich van de Let. Op de top telde hij ongeveer een halve minuut voorsprong op de achtervolgende groep. Dat volstond om na 227,3 kilometer solo te finishen.Greg Van Avermaet won de groepssprint om de tweede plaats, voor de Zwitser Marc Hirschi. Jelle Vanendert werd zevende. Evenepoel is de derde Belg op de erelijst van de Clasica San Sebastian, na Claude Criquielion (1983) en Philippe Gilbert (2011).Dit jaar werd ook voor het eerst een vrouwenversie van de Baskische klassieker georganiseerd. De 31-jarige Australische Lucy Kennedy (Mitchelton - Scott) kwam als eerste over de streep en mag de primeureditie op haar palmares schrijven.