Brambilla en Rovny kregen het met elkaar aan de stok in de kopgroep van 13 renners, op ongeveer 40 km van de finish. Rovny, die niet meteen meewerkte vooraan, ging in op wat verbaal gesakker van Brambilla. De Rus greep de arm van de Italiaan, waarop die een slag uitdeelde. Al rijdend vlogen er daarna enkele slagen over en weer tussen beide renners.

De reactie van de jury kwam niet meteen. Ze velde pas een verdict op 15 km van de streep. Brambilla reed toen vooraan met ploegmaat Wout Poels en Alessandro De Marchi en kreeg te te horen dat hij uit de wedstrijd werd gehaald. Ook Rovny werd uit koers gezet.

Bekijk de beelden (gevecht op 1:09)

Knokpartijen op de fiets komen wel vaker voor. Hieronder vijf memorabele gevechten tussen renners in de koers:

Leonardo Sierra versus Ramon Arrieta (Ronde van Spanje 1995)

Darryl Impey en Theo Bos (Ronde van Turkije 2009)

Rui Costa versus Carlos Barredo (Ronde van Frankrijk 2010)

Vicente García De Mateos versus Asbjorn Kragh (Ronde van Portugal 2014)

Maarten Wynants versus Niki Terpstra (Eneco Tour 2014)

Brambilla en Rovny kregen het met elkaar aan de stok in de kopgroep van 13 renners, op ongeveer 40 km van de finish. Rovny, die niet meteen meewerkte vooraan, ging in op wat verbaal gesakker van Brambilla. De Rus greep de arm van de Italiaan, waarop die een slag uitdeelde. Al rijdend vlogen er daarna enkele slagen over en weer tussen beide renners. De reactie van de jury kwam niet meteen. Ze velde pas een verdict op 15 km van de streep. Brambilla reed toen vooraan met ploegmaat Wout Poels en Alessandro De Marchi en kreeg te te horen dat hij uit de wedstrijd werd gehaald. Ook Rovny werd uit koers gezet. Bekijk de beelden (gevecht op 1:09)Knokpartijen op de fiets komen wel vaker voor. Hieronder vijf memorabele gevechten tussen renners in de koers:Leonardo Sierra versus Ramon Arrieta (Ronde van Spanje 1995)Darryl Impey en Theo Bos (Ronde van Turkije 2009)Rui Costa versus Carlos Barredo (Ronde van Frankrijk 2010)Vicente García De Mateos versus Asbjorn Kragh (Ronde van Portugal 2014)Maarten Wynants versus Niki Terpstra (Eneco Tour 2014)