"Goris was een joviale, vlotte en oersterke kerel. Hij kwam uit een andere sport, hij heeft altijd ijshockey gespeeld. Omdat hij zich ook in de zomer bezig moest houden, was hij beginnen te fietsen en daar bleek hij goed in te zijn. De eerste keer dat ik van hem hoorde was toen hij Belgisch kampioen werd bij de elite zonder contract (2010). Daarna ging het snel en is hij profrenner geworden."

Profzeges staan er niet op zijn palmares. Truyers: "Hij was een pure aanvaller. Omdat de eerste ontsnappingen meestal teniet worden gedaan, kon hij nooit winnen, maar zijn aanvalslust werd geapprecieerd. Hij was oersterk, een echt Jerommeke op de fiets."

De wielercarrière van Goris was nog niet echt begonnen volgens Truyers. "Ik geloof dat we nog niet alles van hem gezien hadden. Hij was nog veel aan het ontdekken. De renners hadden hem er graag bij voor de ambiance, maar de resultaten moesten nog volgen. Hij deed er wel heel veel voor, hij trainde vaak 200 kilometer. Je kan hem vergelijken met Ludo Dierckxsens, die ook heel laat aan zijn wielercarrière begon."

Goris overleed vanochtend totaal onverwacht aan een hartstilstand in een hotel in het Franse Honfleur, waar hij de Ronde van Frankrijk bezocht. De renner van Accent.Jobs-Willems Veranda's was pas 30 jaar. (KVDA)

"Goris was een joviale, vlotte en oersterke kerel. Hij kwam uit een andere sport, hij heeft altijd ijshockey gespeeld. Omdat hij zich ook in de zomer bezig moest houden, was hij beginnen te fietsen en daar bleek hij goed in te zijn. De eerste keer dat ik van hem hoorde was toen hij Belgisch kampioen werd bij de elite zonder contract (2010). Daarna ging het snel en is hij profrenner geworden." Profzeges staan er niet op zijn palmares. Truyers: "Hij was een pure aanvaller. Omdat de eerste ontsnappingen meestal teniet worden gedaan, kon hij nooit winnen, maar zijn aanvalslust werd geapprecieerd. Hij was oersterk, een echt Jerommeke op de fiets." De wielercarrière van Goris was nog niet echt begonnen volgens Truyers. "Ik geloof dat we nog niet alles van hem gezien hadden. Hij was nog veel aan het ontdekken. De renners hadden hem er graag bij voor de ambiance, maar de resultaten moesten nog volgen. Hij deed er wel heel veel voor, hij trainde vaak 200 kilometer. Je kan hem vergelijken met Ludo Dierckxsens, die ook heel laat aan zijn wielercarrière begon." Goris overleed vanochtend totaal onverwacht aan een hartstilstand in een hotel in het Franse Honfleur, waar hij de Ronde van Frankrijk bezocht. De renner van Accent.Jobs-Willems Veranda's was pas 30 jaar. (KVDA)