De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft zondag de vijfde en laatste etappe in de wielerronde van Romandië (WorldTour) op zijn naam geschreven. De gele leiderstrui van de Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) kwam niet meer in gevaar.

De 24-Ackermann haalde het na een rit over 182,7 kilometer van Mont-sur-Rolle naar Genève in een massasprint voor de Deen Michael Morkov (Quick-Step Floors) en de Italiaan Roberto Ferrari (UAE Team Emirates). Timothy Dupont (Wanty - Groupe Gobert) werd vierde, Jens Keukeleire (Lotto Soudal) achtste.

Vijf renners, bij wie geen Belgen, kleurden de etappe met een lange vlucht. Pas op 10 km van de streep werden ze gegrepen. William Clarke (EF Education First) probeerde met een uitval de groepssprint nog te ontlopen, maar ook de Australiër was niet bestand tegen het jagende peloton.

Primoz Roglic eindigde in het peloton en verzekerde zich zo van de eindzege in Zwitserland. De 28-jarige Sloveen nam na de eerste etappe het leidersshirt over van proloogwinnaar Michael Matthews en voerde sindsdien het klassement aan.

Als winnaar van deze 72e editie volgt hij op de erelijst de Australiër Richie Porte op. Thomas De Gendt (Lotto Soudal), die de tweede etappe won, mag huiswaarts met de berg- en puntentrui

De Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) heeft zondag de vijfde en laatste etappe in de wielerronde van Romandië (WorldTour) op zijn naam geschreven. De gele leiderstrui van de Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) kwam niet meer in gevaar.De 24-Ackermann haalde het na een rit over 182,7 kilometer van Mont-sur-Rolle naar Genève in een massasprint voor de Deen Michael Morkov (Quick-Step Floors) en de Italiaan Roberto Ferrari (UAE Team Emirates). Timothy Dupont (Wanty - Groupe Gobert) werd vierde, Jens Keukeleire (Lotto Soudal) achtste. Vijf renners, bij wie geen Belgen, kleurden de etappe met een lange vlucht. Pas op 10 km van de streep werden ze gegrepen. William Clarke (EF Education First) probeerde met een uitval de groepssprint nog te ontlopen, maar ook de Australiër was niet bestand tegen het jagende peloton. Primoz Roglic eindigde in het peloton en verzekerde zich zo van de eindzege in Zwitserland. De 28-jarige Sloveen nam na de eerste etappe het leidersshirt over van proloogwinnaar Michael Matthews en voerde sindsdien het klassement aan. Als winnaar van deze 72e editie volgt hij op de erelijst de Australiër Richie Porte op. Thomas De Gendt (Lotto Soudal), die de tweede etappe won, mag huiswaarts met de berg- en puntentrui