Een kalenderwijziging die de UCI doorvoerde ten voordele van de Ronde van Peking, die nu de laatste WorldTourkoers van het wielerseizoen wordt (van 9 tot 13 oktober).

De Chinese rittenwedstrijd had vorig jaar een ongelukkige datum - de week voor Lombardije, onder meer op dezelfde zondag van Parijs-Tours - en paste daarom niet in de plannen van veel renners. Door Lombardije nu voor Peking te leggen, hoopt de UCI grotere namen naar Azië te lokken.

Gevolg is dat Il Lombardia weer een week na het WK gereden wordt. Dat was tussen 1996 en 2003 al het geval, maar toen werd het wereldkampioenschap nog midden oktober gereden.

Sinds 2004 plaatste de UCI de strijd om de regenboogtrui begin oktober/eind september, waardoor tot 2011 er telkens twee of drie weken tussen het WK en Lombardije lagen. Tot 1994 was dat zelfs anderhalve maand, want tot dan vond het wereldkampioen elk jaar eind augustus/begin september plaats. (JC)

Een kalenderwijziging die de UCI doorvoerde ten voordele van de Ronde van Peking, die nu de laatste WorldTourkoers van het wielerseizoen wordt (van 9 tot 13 oktober). De Chinese rittenwedstrijd had vorig jaar een ongelukkige datum - de week voor Lombardije, onder meer op dezelfde zondag van Parijs-Tours - en paste daarom niet in de plannen van veel renners. Door Lombardije nu voor Peking te leggen, hoopt de UCI grotere namen naar Azië te lokken. Gevolg is dat Il Lombardia weer een week na het WK gereden wordt. Dat was tussen 1996 en 2003 al het geval, maar toen werd het wereldkampioenschap nog midden oktober gereden. Sinds 2004 plaatste de UCI de strijd om de regenboogtrui begin oktober/eind september, waardoor tot 2011 er telkens twee of drie weken tussen het WK en Lombardije lagen. Tot 1994 was dat zelfs anderhalve maand, want tot dan vond het wereldkampioen elk jaar eind augustus/begin september plaats. (JC)