Stijn Devolder (Vacansoleil) is donderdag niet meer gestart op de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Hij blesseerde woensdag zijn elleboog bij een val en ondervindt nog te veel last. Met het oog op de Ronde van Vlaanderen van zondag verkiest de Belgische kampioen en tweevoudige Rondewinnaar te rusten en geen risico te nemen.

"Stijn wou echt op het allerlaatste moment beslissen of hij al dan niet het vertrek zou nemen van de etappe", zei persverantwoordelijke Ard Bierens van Vacansoleil.

"Woensdagavond vreesde onze teamdokter dat Devolder een breuk had opgelopen aan de elleboog maar uiteindelijk viel het allemaal nog best mee. Hoewel, Devolder heeft veel last aan dat gewricht, maar ook de schouder speelt hem parten. Bovendien regent het in De Panne en we willen geen enkel risico nemen met de Ronde van Vlaanderen die in aantocht is."

Devolder maakte wel een zeer slechte nacht door. Bierens: "We evalueren van dag tot dag zijn blessures, maar er zal al veel moeten gebeuren wil hij zondag niet aan de start staan te Brugge."

Stijn Devolder won de Ronde van Vlaanderen in 2008 en 2009 en is ook Belgisch kampioen.

Stijn Devolder (Vacansoleil) is donderdag niet meer gestart op de slotdag van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Hij blesseerde woensdag zijn elleboog bij een val en ondervindt nog te veel last. Met het oog op de Ronde van Vlaanderen van zondag verkiest de Belgische kampioen en tweevoudige Rondewinnaar te rusten en geen risico te nemen. "Stijn wou echt op het allerlaatste moment beslissen of hij al dan niet het vertrek zou nemen van de etappe", zei persverantwoordelijke Ard Bierens van Vacansoleil. "Woensdagavond vreesde onze teamdokter dat Devolder een breuk had opgelopen aan de elleboog maar uiteindelijk viel het allemaal nog best mee. Hoewel, Devolder heeft veel last aan dat gewricht, maar ook de schouder speelt hem parten. Bovendien regent het in De Panne en we willen geen enkel risico nemen met de Ronde van Vlaanderen die in aantocht is." Devolder maakte wel een zeer slechte nacht door. Bierens: "We evalueren van dag tot dag zijn blessures, maar er zal al veel moeten gebeuren wil hij zondag niet aan de start staan te Brugge." Stijn Devolder won de Ronde van Vlaanderen in 2008 en 2009 en is ook Belgisch kampioen.