Er zijn voor deze editie, met het ontbreken van Tom Boonen en Fabian Cancellara, een hele rist kandidaten voor de eindzege. Bij de topfavorieten onder anderen de Brit Geraint Thomas, de Noor Alexander Kristoff, de Slovaak Peter Sagan, de Tsjech Zdenek Stybar, de Duitser John Degenkolb en de Nederlander Niki Terpstra. Bij de Belgen is het uitkijken naar de prestaties van onder meer Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Jürgen Roelandts en tweevoudig winnaar Stijn Devolder (2008 en 2009). Laatstgenoemde is trouwens de enige ex-winnaar aan de start van deze Ronde van Vlaanderen.

De renners krijgen een parcours van 264,2 kilometer onder de wielen geschoven. Het traject tussen Brugge en aankomstplaats Oudenaarde wordt doorspekt met negentien hellingen en enkele zeer pittige kasseistroken. Omstreeks 16u50 kennen we de opvolger van Fabian Cancellara, de winnaar van de laatste twee edities.

Actie van landbouwers

Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen voeren boze boeren actie tegen een aantal nieuwe milieuregels. Ze zeggen dat die maatregelen de productiekosten de hoogte injagen, terwijl de prijzen die de landbouwers krijgen voor hun producten veel te laag zijn. Volgens de Boerenbond is de situatie voor heel wat boeren niet meer leefbaar.

De actievoerende boeren stelden zich onder meer op in Oostkamp, Kortrijk en in de streek van Oudenaarde. Ze uiten hun ongenoegen met zwarte vlaggen, stropoppen, borden en doeken met de slogan 'stop de waanzin'.

De boeren voerden al actie bij eerdere voorjaarsklassiekers, zoals de Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en de tijdens de Driedaagse De Panne-Koksijde. 'Die slingeren zich trouwens niet toevallig tussen de akkers en de weiden. Het parcours, en dus het landschap, is mee vorm gegeven door de Vlaamse land- en tuinbouw', luidt het bij de Boerenbond. (Belga/KVDA)

Er zijn voor deze editie, met het ontbreken van Tom Boonen en Fabian Cancellara, een hele rist kandidaten voor de eindzege. Bij de topfavorieten onder anderen de Brit Geraint Thomas, de Noor Alexander Kristoff, de Slovaak Peter Sagan, de Tsjech Zdenek Stybar, de Duitser John Degenkolb en de Nederlander Niki Terpstra. Bij de Belgen is het uitkijken naar de prestaties van onder meer Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Jürgen Roelandts en tweevoudig winnaar Stijn Devolder (2008 en 2009). Laatstgenoemde is trouwens de enige ex-winnaar aan de start van deze Ronde van Vlaanderen. De renners krijgen een parcours van 264,2 kilometer onder de wielen geschoven. Het traject tussen Brugge en aankomstplaats Oudenaarde wordt doorspekt met negentien hellingen en enkele zeer pittige kasseistroken. Omstreeks 16u50 kennen we de opvolger van Fabian Cancellara, de winnaar van de laatste twee edities.Langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen voeren boze boeren actie tegen een aantal nieuwe milieuregels. Ze zeggen dat die maatregelen de productiekosten de hoogte injagen, terwijl de prijzen die de landbouwers krijgen voor hun producten veel te laag zijn. Volgens de Boerenbond is de situatie voor heel wat boeren niet meer leefbaar.De actievoerende boeren stelden zich onder meer op in Oostkamp, Kortrijk en in de streek van Oudenaarde. Ze uiten hun ongenoegen met zwarte vlaggen, stropoppen, borden en doeken met de slogan 'stop de waanzin'. De boeren voerden al actie bij eerdere voorjaarsklassiekers, zoals de Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en de tijdens de Driedaagse De Panne-Koksijde. 'Die slingeren zich trouwens niet toevallig tussen de akkers en de weiden. Het parcours, en dus het landschap, is mee vorm gegeven door de Vlaamse land- en tuinbouw', luidt het bij de Boerenbond. (Belga/KVDA)