De renners kregen meteen een pittige rit voor de kiezen met heel wat klimwerk. Remco Evenepoel liet zich opmerken en glipte in het slot met Aleksandr Vlasov weg, maar zonder succes. Het smolt weer samen en in de groepssprint snelde Williams naar een verrassende zege. De Brit haalde het voor de Duitser Maximilian Schachmann en de Deen Andreas Kron.

De tweede rit voert het peloton maandag over 198 kilometer van Küsnacht tot Aesch. De Ronde van Zwitserland telt acht ritten en eindigt komende zondag met een individuele tijdrit. De Ecuadoraan Richard Carapaz veroverde in 2021 de eindzege maar stond deze editie niet aan de start.

De renners kregen meteen een pittige rit voor de kiezen met heel wat klimwerk. Remco Evenepoel liet zich opmerken en glipte in het slot met Aleksandr Vlasov weg, maar zonder succes. Het smolt weer samen en in de groepssprint snelde Williams naar een verrassende zege. De Brit haalde het voor de Duitser Maximilian Schachmann en de Deen Andreas Kron.De tweede rit voert het peloton maandag over 198 kilometer van Küsnacht tot Aesch. De Ronde van Zwitserland telt acht ritten en eindigt komende zondag met een individuele tijdrit. De Ecuadoraan Richard Carapaz veroverde in 2021 de eindzege maar stond deze editie niet aan de start.