In de overgangsetappe over 201 kilometer tussen Bourg-de-Péage en Gap kregen de vrijbuiters een uitgelezen kans om een ritzege te veroveren. Meteen ging een groep er dan ook vandoor. Daarin zaten onder anderen Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), De Gendt en groenetruidrager Sagan.

Met nog 96 kilometer voor de boeg vond voorin een samensmelting plaats met een groep achtervolgers, waardoor 23 leiders de Col de Cabre (2e cat.) aanvatten. Plaza bereikte een vijftigtal kilometer verderop als eerste de top van de Col de Manse (2e cat.), op 12 kilometer van de meet.

De voormalige Spaanse kampioen had ongeveer een minuut voorsprong op een achtervolgende groep. In de afdaling naar de streep naderde een meesterlijk dalende Sagan nog op Plaza, maar de Slovaak moest nogmaals tevreden zijn met een ereplaats.

Dinsdag staat de tweede rustdag in de Tour op het programma. Daarna volgen de zware Alpenritten. (Belga)

In de overgangsetappe over 201 kilometer tussen Bourg-de-Péage en Gap kregen de vrijbuiters een uitgelezen kans om een ritzege te veroveren. Meteen ging een groep er dan ook vandoor. Daarin zaten onder anderen Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), De Gendt en groenetruidrager Sagan. Met nog 96 kilometer voor de boeg vond voorin een samensmelting plaats met een groep achtervolgers, waardoor 23 leiders de Col de Cabre (2e cat.) aanvatten. Plaza bereikte een vijftigtal kilometer verderop als eerste de top van de Col de Manse (2e cat.), op 12 kilometer van de meet. De voormalige Spaanse kampioen had ongeveer een minuut voorsprong op een achtervolgende groep. In de afdaling naar de streep naderde een meesterlijk dalende Sagan nog op Plaza, maar de Slovaak moest nogmaals tevreden zijn met een ereplaats. Dinsdag staat de tweede rustdag in de Tour op het programma. Daarna volgen de zware Alpenritten. (Belga)