.

Vorige week besloot Saxo Bank, na acht jaar sponsoring, om niet meer te investeren in de ploeg van Oleg Tinkov - al beweert de Russische miljardair dat híj Saxo opzijschoof als geldschieter. Zo zijn alle banden met Bjarne Riis, de voormalige eigenaar van het team en goede vriend van Saxo Bank-CEO Lars Seier Christensen, definitief doorgeknipt. De ex-Tourwinnaar probeerde volgens Deense media nochtans de ploeglicentie terug te kopen, maar stuitte op een njet van Tinkov. Die vaart voortaan alleen zijn koers. Dat blijkt ook uit het winterprogramma van het team. Terwijl in het verleden onder Riis de renners op survivaltocht gingen in het hoge Noorden of op de Kilimanjaro, verzamelen kopmannen Alberto Contador, Peter Sagan en hun teamgenoten voor het eerst eind oktober in het zonnige Kroatië.

De locatie voor de officiële teampresentatie wordt wel ongewoon: het Franse skidorp Courchevel, waar Tinkov een chalet aan het bouwen is. De voorstelling, op 20 december, wordt de aanloop naar de WB-manche reuzenslalom voor vrouwen die de volgende dag plaatsvindt. Wereldkampioen Sagan wordt ongetwijfeld de blikvanger want hij zal er volgens de plaatselijke krant Le Dauphiné het slalomparcours afdalen, niet op ski's maar op een fiets met spijkerbanden... Dat belooft.

(Jonas Creteur)

.Vorige week besloot Saxo Bank, na acht jaar sponsoring, om niet meer te investeren in de ploeg van Oleg Tinkov - al beweert de Russische miljardair dat híj Saxo opzijschoof als geldschieter. Zo zijn alle banden met Bjarne Riis, de voormalige eigenaar van het team en goede vriend van Saxo Bank-CEO Lars Seier Christensen, definitief doorgeknipt. De ex-Tourwinnaar probeerde volgens Deense media nochtans de ploeglicentie terug te kopen, maar stuitte op een njet van Tinkov. Die vaart voortaan alleen zijn koers. Dat blijkt ook uit het winterprogramma van het team. Terwijl in het verleden onder Riis de renners op survivaltocht gingen in het hoge Noorden of op de Kilimanjaro, verzamelen kopmannen Alberto Contador, Peter Sagan en hun teamgenoten voor het eerst eind oktober in het zonnige Kroatië. De locatie voor de officiële teampresentatie wordt wel ongewoon: het Franse skidorp Courchevel, waar Tinkov een chalet aan het bouwen is. De voorstelling, op 20 december, wordt de aanloop naar de WB-manche reuzenslalom voor vrouwen die de volgende dag plaatsvindt. Wereldkampioen Sagan wordt ongetwijfeld de blikvanger want hij zal er volgens de plaatselijke krant Le Dauphiné het slalomparcours afdalen, niet op ski's maar op een fiets met spijkerbanden... Dat belooft.(Jonas Creteur)