Sanne Cant versnelde in de zesde van zeven rondes en hield haar (kleine) voorsprong daarna vast. Aan de streep had ze 9 seconden voorsprong op Lucinda Brand. Marianne Vos vervolledigde op 15 seconden het podium. Met Denise Betsema en Annemarie Worst werden nog twee Nederlandse vrouwen vierde en vijfde.

Onze landgenote haalde haar gram na een seizoen waarin ze minder vaak aan het feest was dan andere jaren. "Iedereen verwacht dat ik zo vaak win, maar gemakkelijk is dat niet. Er zijn nieuwe dames bij gekomen, het niveau ligt heel hoog, elke week crossen we op het hoogste niveau. Ik heb hier geantwoord met de pedalen en haal het van drie Nederlandse dames", vertelde de wereldkampioene na haar zege.

België telt nu vier medailles op dit WK. Eli Iserbyt haalde zilver bij de beloften, Witse Meeussen en Ryan Cortjens waren goed voor zilver en brons bij de junioren. Zondag volgt de regenboogstrijd bij de vrouwen beloften (11u) en de mannen elite (15u).

Sanne Cant versnelde in de zesde van zeven rondes en hield haar (kleine) voorsprong daarna vast. Aan de streep had ze 9 seconden voorsprong op Lucinda Brand. Marianne Vos vervolledigde op 15 seconden het podium. Met Denise Betsema en Annemarie Worst werden nog twee Nederlandse vrouwen vierde en vijfde. Onze landgenote haalde haar gram na een seizoen waarin ze minder vaak aan het feest was dan andere jaren. "Iedereen verwacht dat ik zo vaak win, maar gemakkelijk is dat niet. Er zijn nieuwe dames bij gekomen, het niveau ligt heel hoog, elke week crossen we op het hoogste niveau. Ik heb hier geantwoord met de pedalen en haal het van drie Nederlandse dames", vertelde de wereldkampioene na haar zege.België telt nu vier medailles op dit WK. Eli Iserbyt haalde zilver bij de beloften, Witse Meeussen en Ryan Cortjens waren goed voor zilver en brons bij de junioren. Zondag volgt de regenboogstrijd bij de vrouwen beloften (11u) en de mannen elite (15u).